Po tématu
http://forum.semania.cz/index.php?topic=23012.0 jste toto téma dost možná očekávali. Znáte-li něco víc, sem s tím.
Provázání s kontakty z mobilu* nebudu uvádět jako výhodu. Naopak, v případě absence této funkce bych to uvedl jako nevýhodu, případně uvedu alternativy (nepočítám copy&paste).
Pokud chcete diskutovat o nějaké aplikaci, byl bych pro založení nového vlákna. Následně mi můžete poslat odkaz (kontakt je dole), já to sem přidám.
OskárekZřejmě nejpopulárnější aplikace pro SMS z mobilu přes internet. SMS odesílá přes vlastní server, který je vpodstatě plně svázán s touto aplikací. Přidává malou reklamu na konec zprávy. (Dá se zaplatit odstranění.) Uživatelské rozhraní je celkem příjemné, jen je škoda trošku složitějšího ukládání rozepsané zprávy: V nastavení musí být povoleno Ukládat cíl. Nechám zprávu odeslat a ve chvíli, kdy se mi zobrazí dotaz na povolení přístupu k internetu aplikaci zavřu (červené tlačítko nebo menu činností a C). Z toho vyplývá, že se hodí si nastavit, aby se to vždy ptalo. CAPTCHA obrázky jsou zjednodušené, takže se asi přenáší méně dat. Pamatuje si vaše číslo i váš e-mail.
Limity délky zpráv momentálně nevím, plánuju doplnit.
Možností odesílání:
všichni operátoři* sms.služba.cz
* sms e-mail
* možná i T-zones brána pro zákazníky T-Mobile (mimo T-Mobile se to platí!)
Vodafone* SMS brána sms.vodafone.cz (CAPTCHA, až 760 znaků)
T-Mobile* T-zones pro registrované (Pro zákazníky T-Mobile)
* T-zones pro neregistrované (CAPTCHA)
* Komukoli přes jeden účet na T-zones. Přidává se číslo odesílatele. Momentálně to asi nefunguje, takže se to patrně odesílá přes T-zones free (=> momentálně taky CAPTCHA)
O2* sms.1188.cz (občas CAPTCHA, asi spíše výjimečně)
některé doplňky* statistika
* čtení e-mailů (POP3, IMAP, včetně SSL)
* posílání e-mailů
* počítání napsaných znaků
SMS hned mobileAplikace mnohem jednodušší než Oskárek. Používá gosms.cz => pouze do Vodafone a O2, není CAPTCHA, asi delší poněkud odesílání sms (aspoň do Vodafone). (Myslím dobu od odeslání do skutečného doručení.) Vaše číslo si pamatuje, ale není dost dobře možné využít adresář v telefonu. Místo toho nabízí oddělený adresář.
Bombus a Jabbim.czO tom se tu ještě zmíním, IMHO si to zaslouží speciální návod.
*) Přesněji řečeno jde o správné označení políček pro psaní telefonního čísla a e-mailu. Provázání s kontakty zařídí (může a nemusí) mobil sám. Snad na všech A100, A200 i S40 nebude problém. Problém jsem už viděl u Samsungu. Podporu u Sagemů nevím.
Diskuze je na
http://forum.semania.cz/index.php?topic=23053.0 .