Po tématu
http://forum.semania.cz/index.php?topic=23012.0 jste toto téma dost mo¾ná oèekávali. Znáte-li nìco vÃc, sem s tÃm.
Provázánà s kontakty z mobilu* nebudu uvádìt jako výhodu. Naopak, v pøÃpadì absence této funkce bych to uvedl jako nevýhodu, pøÃpadnì uvedu alternativy (nepoèÃtám copy&paste).
Pokud chcete diskutovat o nìjaké aplikaci, byl bych pro zalo¾enà nového vlákna. Následnì mi mù¾ete poslat odkaz (kontakt je dole), já to sem pøidám.
OskárekZøejmì nejpopulárnìj¹à aplikace pro SMS z mobilu pøes internet. SMS odesÃlá pøes vlastnà server, který je vpodstatì plnì svázán s touto aplikacÃ. Pøidává malou reklamu na konec zprávy. (Dá se zaplatit odstranìnÃ.) U¾ivatelské rozhranà je celkem pøÃjemné, jen je ¹koda tro¹ku slo¾itìj¹Ãho ukládánà rozepsané zprávy: V nastavenà musà být povoleno Ukládat cÃl. Nechám zprávu odeslat a ve chvÃli, kdy se mi zobrazà dotaz na povolenà pøÃstupu k internetu aplikaci zavøu (èervené tlaèÃtko nebo menu èinnostà a C). Z toho vyplývá, ¾e se hodà si nastavit, aby se to v¾dy ptalo. CAPTCHA obrázky jsou zjednodu¹ené, tak¾e se asi pøená¹à ménì dat. Pamatuje si va¹e èÃslo i vá¹ e-mail.
Limity délky zpráv momentálnì nevÃm, plánuju doplnit.
Mo¾nostà odesÃlánÃ:
v¹ichni operátoøi* sms.slu¾ba.cz
* sms e-mail
* mo¾ná i T-zones brána pro zákaznÃky T-Mobile (mimo T-Mobile se to platÃ!)
Vodafone* SMS brána sms.vodafone.cz (CAPTCHA, a¾ 760 znakù)
T-Mobile* T-zones pro registrované (Pro zákaznÃky T-Mobile)
* T-zones pro neregistrované (CAPTCHA)
* Komukoli pøes jeden úèet na T-zones. Pøidává se èÃslo odesÃlatele. Momentálnì to asi nefunguje, tak¾e se to patrnì odesÃlá pøes T-zones free (=> momentálnì taky CAPTCHA)
O2* sms.1188.cz (obèas CAPTCHA, asi spùe výjimeènì)
nìkteré doplòky* statistika
* ètenà e-mailù (POP3, IMAP, vèetnì SSL)
* posÃlánà e-mailù
* poèÃtánà napsaných znakù
SMS hned mobileAplikace mnohem jednodu¹¹à ne¾ Oskárek. Pou¾Ãvá gosms.cz => pouze do Vodafone a O2, nenà CAPTCHA, asi del¹à ponìkud odesÃlánà sms (aspoò do Vodafone). (MyslÃm dobu od odeslánà do skuteèného doruèenÃ.) Va¹e èÃslo si pamatuje, ale nenà dost dobøe mo¾né vyu¾Ãt adresáø v telefonu. MÃsto toho nabÃzà oddìlený adresáø.
Bombus a Jabbim.czO tom se tu je¹tì zmÃnÃm, IMHO si to zaslou¾à speciálnà návod.
*) Pøesnìji øeèeno jde o správné oznaèenà polÃèek pro psanà telefonnÃho èÃsla a e-mailu. Provázánà s kontakty zaøÃdà (mù¾e a nemusÃ) mobil sám. Snad na v¹ech A100, A200 i S40 nebude problém. Problém jsem u¾ vidìl u Samsungu. Podporu u Sagemù nevÃm.
Diskuze je na
http://forum.semania.cz/index.php?topic=23053.0 .