SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím pøihla¹te se nebo se zaregistrujte.
Nepøi¹el Vám aktivaèní email?
15. Øíjen 2024, 01:20

Zadejte u¾ivateské jméno, heslo a dobu pøihlá¹ení
Hledat:     Pokroèilé vyhledávání
142468 pøíspìvkù v 10010 tématech od 23754 u¾ivatelù
Nejnovìj¹í u¾ivatel: Emmitt
* Domù Nápovìda Hledat Pøihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Platforma A200  |  Tuning (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Flashování telefonu pomocí programu A2uploader (diskuze)
Strana: [1] 2 3 ... 14
Poslat téma Tisk
Autor Téma: Flashování telefonu pomocí programu A2uploader (diskuze)  (Zobrazeno 84079 x)
Joza
Anonym
« v: 19. Kvìten 2009, 13:28 »

Pokud máte telefon na platformì A200 (tedy K850i a novìj¹í, s podporou EDGE a HSDPA), mù¾ete kromì klasické aktualizaèní slu¾by SEUS II na flashování telefonu pou¾ít také neoficiální metodu, kterou je pou¾ití programu A2uploader. Výhody tohoto zpùsobu jsou zøejmé: mù¾ete takto nahrát necustomizovaný firmware a zbavit se tak customizace operátora, co¾ s originálním klientem od Sony Ericssonu samozøejmì nejde.

1. nejprve si stáhnìte program A2uploader, co¾ mù¾ete udìlat v na¹em downloadu zde:
http://semania.cz/index.php?option=com_remository&Itemid=62&func=fileinfo&id=3735
Pokud se stahování nepodaøí, nebo vám antivir zahlásí pøi stahování nìjakou infikaci, doèasnì antivir vypnìte. nemusíte se bát, A2uploader skuteènì není ¾ádný vir, vìt¹ina antivirù (vèetnì mého NODa 32) jej ale takto identifikují
2. na stránce http://www.iprotebe.cz/ konkrétnì zde http://www.iprotebe.cz/sony-ericsson-firmware-section2.html vyberte svùj telefon a firmware, který do teleonu chcete nahrát. Verze FW by nemìla být ni¾¹í ne¾ verze FW, kterou máte aktuálnì v telefonu. Musíte stáhnout celkem dva soubory, tedy FS a Main, samozøejmì ve stejných verzích
3. nakonec stáhnìte je¹tì customizaci z této stránky http://www.iprotebe.cz/custom_files-section6.html Opìt vyberte svùj telefon a správnou verzi custom souboru, která se musí shodovat s verzí FW, kterou jste stáhli v pøedchozím kroku
4. zkontrolujte, zda máte telefon plnì nabitý (není nutné, ale doporuèuji) a v¹e si zazálohujte, pøi flashování toti¾ o v¹echna data v telefonu pøijdete

Nyní u¾ se dostáváme k samotnému procesu flashování, ten probíhá v následujícím krocích:
5. zapnìte program A2uploader, stisknìte tlaèítko Add a vlo¾te soubory s koncovkou mbn a fbn, které jste stahovali v kroku 2. A¾ toto budete mít, kliknìte vpravo nahoøe na tlaèítko flash

6. Vypnìte telefon, vyndejte a zandejte baterii, na klávesnici stisknìte a dr¾te tlaèítko c a pøipojte telefon k Pc pomocí kabelu
7. tlaèítko c dr¾te dokud A2uploader nezaène naèítat informace o va¹em telefonu

8. Ve chvíli, kdy telefon naète informace o telefonu mù¾ete tlaèítko c pustit a zaène samotný proces flashování. Nejprve se flashuje Main, poté FS

9. Po dokonèení flashování zavøete A2uploader a odpojte telefon

Hlavní èást flashování ji¾ máme za sebou, je¹tì je tøeba ale nahrát správnou customizaci, která je nutná pro správný bìh telefonu.
10.  opìt spus»te A2uploader, tentokrát ale kliknìte na tlaèítko FileSystem tool
11. podobnì jako v kroku 6 a 7 pøipojte telefon a dr¾te tlaèítko c, dokud se nezaènou naèítat informace o telefonu
12. potom, co se naète adresáøová struktura v telefonu se proklikejte do slo¾ky TPA/Preset/Custom

13. do této slo¾ky zkopírujte tzv. customizaci, kterou jste stáhli v kroku 3 (nezapomentì, ¾e ji je tøeba nejprve rozbalit a nahrát jednotlivé soubory, nikoliv rar archiv, který stáhnete z vý¹e uvedených stránek).

14. po zkopírování souborù stiknìte tlaèítko Shutdown FS Manager
15. vypnìte A2uploader, vyndejte a zandejte baterii, zapnìte telefon a u¾ívejte si nového firmwaru

Kromì mo¾nosti decustomizace má pou¾ití programu A2uploader i dal¹í výhodu. Pøi aplikaci této metody toti¾ nejste závislý na pøipojení k internetu, bez které se v pøípadì pou¾ití SEUSu neobejdete. Aèkoliv internet má stále více lidí, nemají jej v¹ichni stále u sebe. Díky programu A2uploader si ale telefon mù¾ete flashnout kdekoliv a kdykoliv (pokud jste si pøedem stáhly potøebné soubory, co¾ by nemìl být problém).
« Poslední úprava: 22. Kvìten 2009, 08:01 od Jozef Cmar » ulo¾ena
v6ak
U¾ivatel
Pohlaví: Mu¾
Telefon: SK17i, G502, K320i
Pøíspìvkù: 2212

Zobrazit profil WWW
« Odpovìï #1 v: 19. Kvìten 2009, 15:54 »

Výhod je skuteènì víc, napø.:
* nenutnost spou¹tìt jako èlen Administrators
* mo¾nost pøehrát pouze FS (rychlej¹í, IMHO men¹í riziko pøi pøeru¹ení, nìkdy staèí - ne na debrand, ale kdy¾ se nìco pokazí)
* nezávislost na internetu znamená taky krat¹í èas, poud FW mám u sebe sta¾ený
ulo¾ena

kontakt - Ale nejsem poradna - od toho je tu toto fórum
Joza
Anonym
« Odpovìï #2 v: 19. Kvìten 2009, 15:59 »

Poøád jsem pøemý¹lel, co jsem je¹tì zapomìl napsat a a¾ teï po pøeètení tvého pøíspìvku m to trklo. Celá procedura flashování je toti¾ velmi rychlá, aktualizaci firmwaru vèetnì nahrání customizace jsem zvládnul za 7 minut Smajlík
ulo¾ena
emve
Anonym
« Odpovìï #3 v: 23. Kvìten 2009, 15:14 »

Jak dlouho má trvat bod 6. ne¾ se dostanu k 7.? Co¾ je maximum kam podle návodu dojdu nebo» informace o telefonu (K800) se dále ¾ádné nenaètou. Na displeji telefonu akorát problikne "pøipravuje se pøenos souborù", dr¾ím furt tlaèítko c a nic se nedìje, krom toho, ¾e na monitoru vyskoèí mimo A2uploader 2 okna: PhoneCard a Phone jako pøi klasickém pøipojení pøes kabel.
ulo¾ena
verbatim
U¾ivatel
Telefon: E T39m ► SE T65 ► SE T630i ► (SE T105) ► SE D(K)750i (R1DB001) ► SE K800i (R8BF003) ► SE C902 (R3EG004) ► SE W995 Silver (R1HA035) + Mini Pro (4.0.2.A.0.58)
Pøíspìvkù: 775

Zobrazit profil
« Odpovìï #4 v: 23. Kvìten 2009, 15:25 »

Kdyby sis pøeèetl úvodní rozcestník tohoto fóra - trklo by Tì, ¾e K800i je platforma A100, A2uploader je pro A200. Tobì poslou¾í XS++ - jak na to nalezne¹ tøeba ZDE - samozøejmì i sekce Návody
« Poslední úprava: 23. Kvìten 2009, 15:28 od verbatim » ulo¾ena

SE W995 (R1HA035)+ M2 Sony 8 GB + Handsfree HPM-90 + Handsfree MW600 + MPS-70 + MS-410 + CDS-75 + CCR-70

C902 - u¾ivatelská recenze
Joza
Anonym
« Odpovìï #5 v: 24. Kvìten 2009, 17:46 »

Ono taky staèilo pøeèíst první vìtu tohoto návodu Smajlík
ulo¾ena
spratek
U¾ivatel
Telefon: C702
Pøíspìvkù: 141

Zobrazit profil
« Odpovìï #6 v: 29. Kvìten 2009, 08:17 »

Ono je sice moc hezký ¾e existuje tahle metoda ale co je to platné kdy¾ chybí taková drobnost flash soubory pro aktuální verzi
ulo¾ena
VaRo
Anonym
« Odpovìï #7 v: 29. Kvìten 2009, 08:51 »

Má¹ mo¾nost flashnout na verzi ni¾¹í a pak ji "zaktualizovat" pomocí aktualizaèní slu¾by "SEUSuII"...
ulo¾ena
Blazs
Anonym
« Odpovìï #8 v: 03. Èerven 2009, 00:43 »

jsem stáhl nìkolik a2uploaderu vypl antivirák ale prostì ten exe soubor notevøu a neotevøu please help me
ulo¾ena
Ganimed
Administrátor
Telefon: LG G7
Pøíspìvkù: 2395

Zobrazit profil
« Odpovìï #9 v: 03. Èerven 2009, 08:42 »

Antivirak musis vypnout jeste pred stahovanim a nechat vyply po celou dobu prace s A2uploaderem. Ja mam Nod32 antivirus a problemy nemam, pri stahnuti jsem ho vypnul, pri praci s A2uploaderem ho vypinat nemusim nejak mu to nevadi.
ulo¾ena

v6ak
U¾ivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpovìï #10 v: 03. Èerven 2009, 08:56 »

Já jsem A2uploader poslal výrobci na pøezkoumání a od té doby to je OK.
Jinak mnoho antivirù umí nastavit výjimky.
ulo¾ena

davelosos80
U¾ivatel
Telefon: SE W980
Pøíspìvkù: 1

Zobrazit profil
« Odpovìï #11 v: 07. Èerven 2009, 00:36 »

ahoj tak jsem se pokou¹el nahrát nový firmwer podle návodu a bohu¾el se nepovedlo:o(((kdy¾ zapnu tlf. tak mi to napí¹e please wait,po nìjaké dobì naskoèí at zadám PIN a po zadání pinu to napí¹eConfiguration error. Please contact your network operator or service centre. Tu customizaci jsem nedìlal,nikde není ke sta¾ení...neví nìkdo co mám dìlat? Ten tlf je novej a jsem z toho na mrtvici je to w980. Díky moc Jirka.
ulo¾ena
v6ak
U¾ivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpovìï #12 v: 07. Èerven 2009, 10:21 »

Tu customizaci jsem nedìlal
To je vidìt.
nikde není ke sta¾ení...
No já jsem mìl Customize.xml z K850i a nièemu to nevadilo. Mohlo by to vadit pøi updatu SEUSem (Cpal by jiný FW a to by mohlo v nìkterých pøípadech být dost zásadní! Anebo by se mohl tváøit, ¾e nic nena¹el - v lep¹ím pøípadì.) nebo pøi reklamaci.
Ten tlf je novej a jsem z toho na mrtvici
Zálohu starého FS nemá¹, pøedpokládám. Nebo jo?
ulo¾ena

Verissek
Anonym
« Odpovìï #13 v: 07. Èerven 2009, 10:27 »

Ja u¾ to mám nainstalovane a nevíte nekdo jak to odinstalovat???proosíím napi¹te tady nebo na e-mail [email protected]   mooooc dekuji!!!!!!!!!!!!
ulo¾ena
v6ak
U¾ivatel

Zobrazit profil WWW
« Odpovìï #14 v: 08. Èerven 2009, 06:33 »

Nevíme, co má¹ nainstalované a co chce¹ odinstalovat. A mailem tu nikdo radit nebude, zaregistruj se, a bude¹ dostávat na témata, kam odpoví¹ (lze nastavit), e-mailem uporoznìní.
ulo¾ena

Fórum SEMania.cz

ulo¾ena
Strana: [1] 2 3 ... 14
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Platforma A200  |  Tuning (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Flashování telefonu pomocí programu A2uploader (diskuze)
Skoèit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. V¹echna práva vyhrazena.
Stránka vytvoøena za 0.01 sekund, 19 dotazù.