SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
07. Prosinec 2019, 17:24

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142430 příspěvků v 9975 tématech od 23752 uživatelů
Nejnovější uživatel: Rohit112k
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Platforma A200  |  Tuning (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Flashování telefonu pomocí programu A2uploader (diskuze)
Strana: 1 2 3 [4] 5 6 ... 14
Poslat téma Tisk
Autor Téma: Flashování telefonu pomocí programu A2uploader (diskuze)  (Zobrazeno 61232 x)
VaRo
Anonym
« Odpověď #45 v: 11. Září 2009, 22:56 »

Ten výše uvedený custom balíček je pro Střední Evropu, obsahuje jak CZ, tak SK... stačí si vybrat...
uložena
arpi
Uživatel
***
Telefon: w910i,k530i
Příspěvků: 4


Zobrazit profil
« Odpověď #46 v: 12. Září 2009, 08:54 »

lenze ked zapnem fon tak mam moznosti len english deutsch atd.  ale nevadi aj tak velmi pekne dakujem uz mam aj flash temy a vsetko co sa tam dalo dat

uložena
v6ak
Uživatel
***
Pohlaví: Muž
Telefon: SK17i, G502, K320i
Příspěvků: 2212



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #47 v: 12. Září 2009, 10:33 »

Zkus si Customize.xml otevřít třeba v poznámkovém bloku. Najdeš tam mimo jiné:
Kód:
<allowed-language>en</allowed-language>
Máš tam podobně i sk? Pokud ne, stačí doplnit. Po nahrání Customize.xml bude asi potřeba master reset, aby se změny projevily.
Dál, v /tpa/preset/system/language/ by mělo být sk.lng a sk.t9. Je to tam? Pokud ne, taky není žádný velký problém situaci napravit...
uložena

kontakt - Ale nejsem poradna - od toho je tu toto fórum
arpi
Uživatel
***
Telefon: w910i,k530i
Příspěvků: 4


Zobrazit profil
« Odpověď #48 v: 13. Září 2009, 09:33 »

nemam to tam mohli y ste mi niekto poslat ten subor s jazykom na mail???
[email protected]
uložena
v6ak
Uživatel
***
Pohlaví: Muž
Telefon: SK17i, G502, K320i
Příspěvků: 2212



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #49 v: 13. Září 2009, 09:47 »

Myslíš sk.lng a sk.t9?
Měl by být v http://iprotebe.cz/download-W910_R1FA035_FS_Extracted.rar-file13928.html . Dost možná bude kompatibilní i s tvou verzí firmware.
uložena

kontakt - Ale nejsem poradna - od toho je tu toto fórum
arpi
Uživatel
***
Telefon: w910i,k530i
Příspěvků: 4


Zobrazit profil
« Odpověď #50 v: 14. Září 2009, 06:22 »

ok dakujem skusim to
uložena
Kimi.K44
Uživatel
***
Telefon: SE W902
Příspěvků: 2


Zobrazit profil
« Odpověď #51 v: 15. Září 2009, 19:07 »

Mám problém, mám W902 a na té stránce kde si mám stáhnout ty 2 soubory je pouze nejnovejši FW R3... a já chci R2.. a nahrát costumizaci vodafone protoze potrebuju dát telefon do servisu na záruku. Poradíte mi někdo prosím ? Sad
uložena
M.Čermák
Uživatel
***
Pohlaví: Muž
Telefon: Shiho Black+IM502+8GB & Shakira White+8GB
Příspěvků: 1350


Zobrazit profil WWW
« Odpověď #52 v: 15. Září 2009, 20:48 »

Staci zmenit cda a projet seusem.sekce navody,tema db3150 oprava cda...pouzij ten a2 cda generator.je to tu psany snad 100x.
uložena



Důležité články
Zkuste ELFy! elfpacky jsou pořád aktualizovány - C905
v6ak
Uživatel
***
Pohlaví: Muž
Telefon: SK17i, G502, K320i
Příspěvků: 2212



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #53 v: 16. Září 2009, 14:01 »

Nestačí. Má vyšší číslo verze firmware. Jak jsem psal:
Cituji
Pomůže tzv. fullflash (hledej například pod: flashování pomocí A2uploaderu) Tím můžeš nahrát i starší verzi firmware. Buď nahraješ rovnou to, co chceš, nebo nahraješ starší a pak přes SEUS přehraješ.
Ale nechápu, k čemu to chceš. Pokud máš brandvaný firmware, pak nemusíš downgrade řešit. Pouze bych vrátil zpět ty změny, co udělalo customize_upgrade.xml a dal to tam.
Pokud bys měl debrandovaný mobil, pak bych očekával, že budeš mít spíš vyšší číslo veze.
uložena

kontakt - Ale nejsem poradna - od toho je tu toto fórum
Kimikimi
Anonym
« Odpověď #54 v: 16. Září 2009, 15:27 »

Nestačí. Má vyšší číslo verze firmware. Jak jsem psal:
Cituji
Pomůže tzv. fullflash (hledej například pod: flashování pomocí A2uploaderu) Tím můžeš nahrát i starší verzi firmware. Buď nahraješ rovnou to, co chceš, nebo nahraješ starší a pak přes SEUS přehraješ.
Ale nechápu, k čemu to chceš. Pokud máš brandvaný firmware, pak nemusíš downgrade řešit. Pouze bych vrátil zpět ty změny, co udělalo customize_upgrade.xml a dal to tam.
Pokud bys měl debrandovaný mobil, pak bych očekával, že budeš mít spíš vyšší číslo veze.

řeknu to takhle, koupil jsem si W902 u vodafone. Po par mesicich mi přestaly fungovat tlačitka na zesilovaní a walkmen tlačítko. Bohužel hned jak jsem mobil koupil, tak jsem ho debrandoval a protože byl novej firmware ale pouze pro WESTERN_EUROPE tak jsem přes CDA file maker udelal costomize_upgrade.xml na ten western europe a nahrál nejnovější vydaný firmware pro W902, a mám ho anglicky (to mi nevadilo). A teďka potřebuju poslat mobil na reklamaci a musím tam nahrát branding toho operátora jak všude pisou. No a když jsem udělal costumize_upgrade.xml na brand od vodafonu a nahrál ho do mobilu a pak chtěl přes seus II přehrát firmware. Tak mi tam naskočilo jen ten R3...., což je ten nejnovější a já potřebuju původní R.... co jsem tam měl. Tak jsem se dozvěděl ze SEUS II neumí přehrát novejší firmware starsím a že musim přes A2uploader. No tak jsem zašel jsem na návod a tam byl web kde si mám stáhnout 2 soubory. Tak jsem je šel stáhnout a ejhle.. je tam jenom R3..., no a já potřebuju ten R2.. a nevím kde ho mám sehnat. Proto potrebuju pomoct  Sad
uložena
M.Čermák
Uživatel
***
Pohlaví: Muž
Telefon: Shiho Black+IM502+8GB & Shakira White+8GB
Příspěvků: 1350


Zobrazit profil WWW
« Odpověď #55 v: 16. Září 2009, 16:53 »

http://forum.semania.cz/index.php?topic=20027.0 snad je tam najdes.pokud ne tak nezbejva nez se zaregistrovat na topse.ru a stahnout to z jejich fora..coz me se nikdy registrace nepovedla,prestoze mam gmail.com kterej pozadujou..
uložena



Důležité články
Zkuste ELFy! elfpacky jsou pořád aktualizovány - C905
v6ak
Uživatel
***
Pohlaví: Muž
Telefon: SK17i, G502, K320i
Příspěvků: 2212



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #56 v: 16. Září 2009, 17:04 »

Já s registrací na topse.tu neměl problém. Jinak je tu i semaniácký účet: http://semania.cz/topse-nevycerpatelna-databaze-souboru-pro-telefony-sony-ericsson.html

BTW: Máš zálohovaný starý FS? (Hlavně Customize.xml.) I když, při tomto způspbu debrandu se možná Customize.xml zachoval, takže to možná není potřeba. Ale před brandingem bych zálohoval FS, minimálně protože budeš potřebovat Customize.xml asi z něj. A pak z toho jdou obnovit java aplikace, vlastní T9, T9 heuristika a další.
uložena

kontakt - Ale nejsem poradna - od toho je tu toto fórum
Kimikimi
Anonym
« Odpověď #57 v: 16. Září 2009, 17:42 »

Já s registrací na topse.tu neměl problém. Jinak je tu i semaniácký účet:

BTW: Máš zálohovaný starý FS? (Hlavně Customize.xml.) I když, při tomto způspbu debrandu se možná Customize.xml zachoval, takže to možná není potřeba. Ale před brandingem bych zálohoval FS, minimálně protože budeš potřebovat Customize.xml asi z něj. A pak z toho jdou obnovit java aplikace, vlastní T9, T9 heuristika a další.

Nic jsem nezálohoval Sad
uložena
v6ak
Uživatel
***
Pohlaví: Muž
Telefon: SK17i, G502, K320i
Příspěvků: 2212



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #58 v: 16. Září 2009, 18:16 »

OK, neříkám, že to bude problém. Jen jsem zvyklý vše zálohovat (můžu mít na disku odhadem asi dvacet různých stežených FS z různých důvodů, zatím jsem to nemazal), aby mi potom nic nechybělo. Je to taková jistota.
Říkám, pokud's jen nahrál customize_upgrade.xml a přehrál SEUSem, pak se IMHO Customize.xml nezměnilo a tedy bys měl mít původní Customize.xml. Mám pocit, že když jsem debrandoval takovým krkolomným způsobem (flash jakéhosi zřejmě exotického main+fs, nahrání Customize_upgrade.xml a SEUS), tak jsem tam i po SEUSu měl předtím nahrané Customize.xml (s uvedeným modelem K850i Cheesy). Soubor customize_upgrade.xml podle toho, co vím, nemění nijak Customize.xml.
Pokud se nemýlím, tak to funguje takto:
* Při některých událostech (první spuštění po flashi, master reset, ...) se vytvoří XML registry podle Customize.xml.
* Při každém startu se zkontroluje existence souboru customize_updgrade.xml. Pokud existuje, pak se použije (typicky ovlivní XML registry) a pak se smaže. Soubor Customize.xml zůstane nedotčen.

Takže navrhl bych tento postup:
1) záloha FS ( http://tinyurl.com/a200-fs-backup-cs ) - stáhni si odtam soubor backup_fs.a2s.txt  , spusť a2uploader, zvol ten soubor do MISC files pak stiskni Write SCRIPT a připoj mobil (za držení klávesy C, 5, nebo jak to je u tvého modelu). Během zálohování budou mnohá tlačítka a2uploaderu "šedá" (nedají se zmáčknout). Až se to dokončí, tak by měla být normálně pšístupná a v levé části okna by mělo být info o úspěchu. Záloha FS je v adresáři ph_out, který je v adresáři a2uploaderu. Pokud máš a2uploader.exe v c:\tools\a2uploader, pak záloha bude v c:\tools\a2uploader\ph_out s Customize.xml bude v c:\tools\a2uploader\ph_out\tpa\preset\custom\ . Doporučuji zkontrolovat. Adresář ph_out je vhodné přesunout nebo aspoň přejmenovat.
2) master reset (doporučuje se před flashem)
3) samotný flash podle tohoto návodu (Soubor Customize.xml použij ze zálohy, kterou jsi udělal v kroku 1.)

Poznámka: flashovat můžeš buď:
a) správný firmware - pak ty tři kroky stačí
b) libovolný firmware pro tento model, který má verzi nižší nebo rovnu požadovanému firmwaru - pak je nutný ještě SEUS, ale nevím, jestli nabízí i brandovaný firmware

Myslíte, že mám pravdu?
uložena

kontakt - Ale nejsem poradna - od toho je tu toto fórum
Kimikimi
Anonym
« Odpověď #59 v: 16. Září 2009, 18:19 »

¨Mohl bych poprosit nekoho kdo by se kouknul na topse.ru ? Ja jsem totiz student anglictiny a rustinu vůbec neovladam.
uložena
Fórum SEMania.cz
   

 uložena
Strana: 1 2 3 [4] 5 6 ... 14
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Platforma A200  |  Tuning (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Flashování telefonu pomocí programu A2uploader (diskuze)
Skočit do:  


© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.053 sekund, 17 dotazů.