SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
26. Červen 2022, 18:27

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142431 příspěvků v 9976 tématech od 23752 uživatelů
Nejnovější uživatel: Rohit112k
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Windows Mobile  |  Obecné (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Jak Xperii naučit více českých znaků a upravit jejich pořadí
Strana: 1 [2] 3 4 5  Vše
Poslat téma Tisk
Autor Téma: Jak Xperii naučit více českých znaků a upravit jejich pořadí  (Zobrazeno 47267 x)
Kolda.o
Uživatel
***
Telefon: Xperia ARC a par dalsich SE
Příspěvků: 580



Zobrazit profil
« Odpověď #15 v: 10. Prosinec 2008, 09:28 »

pro ty kdo maji QWERTZ s UK verzi woken a chteji rovnez psat v CJ tak jeste v registrech zmenit:

HKEY_LOCAL_MACHINE\HARDWARE\DEVICEMAP\KEYBD\CurLan g

nastavit hodnotu 1031
uložena

SE P900 -> SE P910 -> SE M600 -> SE P990 -> SE P1i -> XDA Orbit WM6 -> HTC Kaiser -> HTC Diamond -> SE X2 / HTC HD2 -> SE X2 / SE X10 white -> SGS / SE X10 white -> X12
Tomas X
Anonym
« Odpověď #16 v: 10. Prosinec 2008, 10:54 »

Ahoj Kolda.o,

jak se prosimte clovek dostne do registru telefonu? jsem projizdel cely adresar a nikde nic. Regedit nividno.... Smajlík Dik Tomas
uložena
MIKE-BIKER
Uživatel
***
Pohlaví: Muž
Telefon: iPhone 5 64GB White
Příspěvků: 1031



Zobrazit profil
« Odpověď #17 v: 10. Prosinec 2008, 13:24 »

Stačí Total Comander (free) - Moduly > registry > HKLM.  Smajlík
uložena

K750i - Silver and Red. M600i white + P1i - R9K009 2x.
W800i =>  P1i => Xperia X1 => HTC HD2 => HTC Desire HD=> DELL Streak RED  =>iPhone 3GS 32GB Black => iPhone 4 32GB Black => iPhone 4S 64GB Black => iPhone 5 64GB White
Kam se hrabe Bittner, to se nedá srovnat!!!
_eXplorer_
Uživatel
***
Pohlaví: Muž
Telefon: HTc HD2, C905
Příspěvků: 401



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #18 v: 12. Prosinec 2008, 15:13 »

pro ty kdo maji QWERTZ s UK verzi woken a chteji rovnez psat v CJ tak jeste v registrech zmenit:

HKEY_LOCAL_MACHINE\HARDWARE\DEVICEMAP\KEYBD\CurLan g

nastavit hodnotu 1031

nebo hex 407  Mrknutí
uložena

S10 N8110 T10s RC922 R320s T28s S25 N5110 R380s T66m S55 T68m/i T610 HBH-30 P800 P900 T230 K700 K500 T290i P910i T39m MotoV3 K750i W800 HBH300 N7650 K600i N70 E61 W900i K800i HCB-700 MBW-100 P990i M600i P1 X680 K550i E65 W380 I600 K770 N95_8GB Xperia X1 C905 iPhone Blackberry 9000 HD2
HujiK
Uživatel
***
Příspěvků: 18


Zobrazit profil
« Odpověď #19 v: 04. Březen 2009, 13:10 »

Xperia (alespoň ta moje) neumělůa české Ř a nebo naše znaky nabízela až třeba po 3 kliknutí na "áü" tlačitko....
Pokud chcete změnu stačí nahrát do pc soubor Phone\Windows\sym.0409.txt a ten upravit (třeba za r dát ř za R Ř nebo změnit pořadí aáä apod. pak nahrát zpět (předtím si proveďte zálohu původního a (vypněte a tribut read only) pak se vám povede napsat toto:

a po prvním kliknutí se budou psát znaky ěščřžýáíé no není to dokonalé?  Cheesy pak je klávesnice lépe počeštěná než si můžeme přát (pokud máte jako já qwertz je to dokonalost sama)

Můj upravený a funkční soubor stahujte zde: http://uloz.to/982766/sym.0409.txt

Edit 03.03.2009:
čeština má svojí klávesku 405 (405 je české rozložení) a v tom případě se musí soubor přejmenovat na  sys.405.txt
nebo stahujte zde:http://download.cz.hellshare.com/sym-0405.txt/179041

Pokud použijete total commander nemusíte nic předělávat (atributy), stačí to tam jen nakopírovat.

Pokud máte špatné rozložení klávesnice (Z/Y a pod.) musíte změnit v registrech \HKEY_LOCAL_MACHINE\HARDWARE\DEVICEMAP\KEYBD\CurLang\ hex > 40*
* znamená číslo vaší klávesnice 9 pokud máte Anglické rozložení (tedy 409)
                                               7 pro německou (tedy 407)
                                               5 pro českou (tedy 405)
Nakonec udělejte soft reset a je to...  Mrknutí

Dotaz:
V rootu windows mám pouze soubor sym.0405.txt ...
Nahraju tam ten nový sym.0405.txt (mimochodem nejde mi stáhnout, pouze se mi pokaždé otevře okno v IE kde je ten text vypsán, když to chci uložit ručně, jaké kódování? originální soubor má ty jednotlivé znaky odentrovány, tento ne, mám je odentrovat?)
Musím změnit registry - jak? TC jsem do mobilu nahrál, ale není tam žádné "menu" kde bych mohl vybrat úpravu registrů - na jakou hodnotu - 409?

Předem díky za pomoc ... u windows mobile jsem nový, takže nemám eště zažité všechny mechanismy ...
uložena
MIKE-BIKER
Uživatel
***
Pohlaví: Muž
Telefon: iPhone 5 64GB White
Příspěvků: 1031



Zobrazit profil
« Odpověď #20 v: 04. Březen 2009, 13:21 »

Máš to v mailu. Ať slouží. Je to pro verzi s EN klávesnicí a lokalizací.  Mrknutí Pokud bys měl Xperii z Německa, tak bys musel postupovat dle návodu.
uložena

K750i - Silver and Red. M600i white + P1i - R9K009 2x.
W800i =>  P1i => Xperia X1 => HTC HD2 => HTC Desire HD=> DELL Streak RED  =>iPhone 3GS 32GB Black => iPhone 4 32GB Black => iPhone 4S 64GB Black => iPhone 5 64GB White
Kam se hrabe Bittner, to se nedá srovnat!!!
HujiK
Uživatel
***
Příspěvků: 18


Zobrazit profil
« Odpověď #21 v: 04. Březen 2009, 13:24 »

Máš to v mailu. Ať slouží. Je to pro verzi s EN klávesnicí a lokalizací.  Mrknutí Pokud bys měl Xperii z Německa, tak bys musel postupovat dle návodu.

Díky
To právě mám německou ... takže musím změnit registry ... Jak? TC v mobilu mám ... ale nevím kde najít ten nástroj na úpravu registrů ...
uložena
HujiK
Uživatel
***
Příspěvků: 18


Zobrazit profil
« Odpověď #22 v: 04. Březen 2009, 13:29 »



Edit 03.03.2009:
čeština má svojí klávesku 405 (405 je české rozložení) a v tom případě se musí soubor přejmenovat na  sys.405.txt
nebo stahujte zde:http://download.cz.hellshare.com/sym-0405.txt/179041

Pokud použijete total commander nemusíte nic předělávat (atributy), stačí to tam jen nakopírovat.

Pokud máte špatné rozložení klávesnice (Z/Y a pod.) musíte změnit v registrech \HKEY_LOCAL_MACHINE\HARDWARE\DEVICEMAP\KEYBD\CurLang\ hex > 40*
* znamená číslo vaší klávesnice 9 pokud máte Anglické rozložení (tedy 409)
                                               7 pro německou (tedy 407)
                                               5 pro českou (tedy 405)
Nakonec udělejte soft reset a je to...  Mrknutí

Tohle bych prosil upřesnit Smajlík

Mám německou klávesnici ... (qwertz) ... to znamená, že přepíši registry na 407 a soubor přejmenuju na sym.0407.txt ?
uložena
MIKE-BIKER
Uživatel
***
Pohlaví: Muž
Telefon: iPhone 5 64GB White
Příspěvků: 1031



Zobrazit profil
« Odpověď #23 v: 04. Březen 2009, 14:06 »

Pokud jí máš z Německa, tak máš jinou klávesnici. Takže raději ulož přes Total původní soubor, nahraj tam ten můj - přejmenuj ho na původní. tzn. sys.40x.txt a jdi do Moduly > HKLM atd. viz příspěvek. Klikni na CurLang > Základ přepni na Hex a změň hodnotu. Reset a zkus... Mrknutí
uložena

K750i - Silver and Red. M600i white + P1i - R9K009 2x.
W800i =>  P1i => Xperia X1 => HTC HD2 => HTC Desire HD=> DELL Streak RED  =>iPhone 3GS 32GB Black => iPhone 4 32GB Black => iPhone 4S 64GB Black => iPhone 5 64GB White
Kam se hrabe Bittner, to se nedá srovnat!!!
_eXplorer_
Uživatel
***
Pohlaví: Muž
Telefon: HTc HD2, C905
Příspěvků: 401



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #24 v: 04. Březen 2009, 14:57 »

Tohle bych prosil upřesnit Smajlík

Mám německou klávesnici ... (qwertz) ... to znamená, že přepíši registry na 407 a soubor přejmenuju na sym.0407.txt ?

Mám taky německou, takže,
1. do registru napíšeš 407 (tím bude systém vědět tvoje správné rozložení klávesnice, zejména qwertz)
2. soubor necháš stejnej jako je ve windows, ale jen s upraveným obsahem, tj. pokud máš českou rom máš ve windows soubor sym.405.txt, vezmeš tedy upravený soubor pojemenuješ stejně sym.405.txt a uložíš pomocí TC do windows (tím přepíšeš původní) uděláš soft reset a je to...
uložena

S10 N8110 T10s RC922 R320s T28s S25 N5110 R380s T66m S55 T68m/i T610 HBH-30 P800 P900 T230 K700 K500 T290i P910i T39m MotoV3 K750i W800 HBH300 N7650 K600i N70 E61 W900i K800i HCB-700 MBW-100 P990i M600i P1 X680 K550i E65 W380 I600 K770 N95_8GB Xperia X1 C905 iPhone Blackberry 9000 HD2
HujiK
Uživatel
***
Příspěvků: 18


Zobrazit profil
« Odpověď #25 v: 04. Březen 2009, 15:20 »

Supr díky ... teď už jen dořešit poslední ...

úprava registrů ...

Total commander - bavíme se o tom v telefonu, nebo o TC na PC???

Proptože když spustím TC v telefonu, tak se mi nedaří nikde najít nějaké menu, kde bych našel to co popisujete ...
uložena
_eXplorer_
Uživatel
***
Pohlaví: Muž
Telefon: HTc HD2, C905
Příspěvků: 401



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #26 v: 04. Březen 2009, 16:10 »

registry upravíš nějakým nástrojem na úpravu, free je hafo, já používám ten co je součástí resco exploreru, TC je samo ten v telefonu, použiješ ho jen na kopírování souboru, je dobrej v tom že neremcá a přepíše původní sys.405.txt ať má atribut jakej chce... Mrknutí
uložena

S10 N8110 T10s RC922 R320s T28s S25 N5110 R380s T66m S55 T68m/i T610 HBH-30 P800 P900 T230 K700 K500 T290i P910i T39m MotoV3 K750i W800 HBH300 N7650 K600i N70 E61 W900i K800i HCB-700 MBW-100 P990i M600i P1 X680 K550i E65 W380 I600 K770 N95_8GB Xperia X1 C905 iPhone Blackberry 9000 HD2
Kolda.o
Uživatel
***
Telefon: Xperia ARC a par dalsich SE
Příspěvků: 580



Zobrazit profil
« Odpověď #27 v: 04. Březen 2009, 16:14 »

Proptože když spustím TC v telefonu, tak se mi nedaří nikde najít nějaké menu, kde bych našel to co popisujete ...

Primo v ROOTu je adresar \\Moduly a pak registry Smajlík
uložena

SE P900 -> SE P910 -> SE M600 -> SE P990 -> SE P1i -> XDA Orbit WM6 -> HTC Kaiser -> HTC Diamond -> SE X2 / HTC HD2 -> SE X2 / SE X10 white -> SGS / SE X10 white -> X12
HujiK
Uživatel
***
Příspěvků: 18


Zobrazit profil
« Odpověď #28 v: 04. Březen 2009, 16:47 »

aha ... už to mam ... bylo to trochu principielně jinde než sem čekal ...

Výborně ... šlape to, znaky sedí ... skvělé! díky všem za pomoc ...
« Poslední úprava: 04. Březen 2009, 17:13 od HujiK » uložena
ital.2
Uživatel
***
Pohlaví: Muž
Telefon: Xperia X1
Příspěvků: 42


Zobrazit profil
« Odpověď #29 v: 23. Březen 2009, 21:04 »

zdravim,přepsal jsem ten texťák a vše funguje super.akorát mi to funguje jen u skypu a sms.ale když chci napsat něco v opeře,tak mi tlačítko au nefunguje.je to normální,jde to nějak změnit nebo je někde chyba.díky za odpověď
uložena
Fórum SEMania.cz
   

 uložena
Strana: 1 [2] 3 4 5  Vše
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Windows Mobile  |  Obecné (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Jak Xperii naučit více českých znaků a upravit jejich pořadí
Skočit do:  


© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.051 sekund, 17 dotazů.