SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
26. Květen 2024, 16:45

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142449 příspěvků v 9991 tématech od 23752 uživatelů
Nejnovější uživatel: tripsitter
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Ostatní telefony  |  Ostatní modely (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Hledám opraváře mobilních telefonů
Strana: 1 2 [Vše]
Poslat téma Tisk
Autor Téma: Hledám opraváře mobilních telefonů  (Zobrazeno 13894 x)
00
Anonym
« v: 10. Červenec 2008, 22:12 »

Dobrý den. Hledám opraváře mobilních telefonů, který by byl schopný si se mnou popovídat. Jedná se o hardwarový problém na k300i. Pokud by se mezi vámi takovýto člověk našel a který by měl s opravama již nějaké zkušenosi rád bych se s ním spojil a byl bych mu velice vděčný. Děkuji
uložena
Mida
Uživatel
***
Pohlaví: Muž
Telefon: K850i modified FS, X10i
Příspěvků: 237



Zobrazit profil
« Odpověď #1 v: 10. Červenec 2008, 22:24 »

Napis presne co mas za problem,uvidime, co by se s tim dalo delat!...  Mrknutí
uložena

Alcatel OT Max, Alcatel 303, Sony J7 (firmware modified from NiMar), SE K700i (R2CA001 + applied patches), K850i (R1FA035 modified FS) a Xperia X10i
00
Anonym
« Odpověď #2 v: 11. Červenec 2008, 10:11 »

No tak jo teda Smajlík Takže problém je v nabíjení mobilu. (baterie je v pořádku) Pod konektorem (do kterého se zasouvá nabíječka) jsou na základní desce dva plošné spoje+asi osm dalších pro kabel. Jeden z nich je bohužel strhlý, ještě horší je to že přez něj vedou další součástky. Od druhého plošňáku jde proud přímo na baterii ASI... V opravně mi řekli, že pokud je takovýto plošňák stržen, už je nemožné tuto vrstvu obnovit. Proto se ptám, jestli je mezi Vámi některý, který by byl schopen napovědět z které součástky je možnost se připojit rovnou na konektor. Asi se ptáte proč si prostě nekupim nový mobil, ale já ho mám fakt rád Cry Pokud by byl někdo schopný poradit, fotky samozřejmě okamžitě dodám. Děkuji
uložena
FilipLudvik
Anonym
« Odpověď #3 v: 11. Červenec 2008, 10:25 »

fotka?
uložena
00
Anonym
« Odpověď #4 v: 11. Červenec 2008, 10:50 »

Takže na fotce jsou dva plošné spoje (hned z kraje) Jeden je strhlý: http://img133.imageshack.us/my.php?image=1008857bv5.jpg Mě jde o to že z druhé strany je elektronika k řízení nabíjení ASI. Nejspíše v této oblasti: http://img147.imageshack.us/my.php?image=beznzvusf5.png Takže (podle mě) by bylo možné se připojit k součástce, která je první od tohoto plošňáku. A tak hledám někoho, kdo by tomu mohl rozumnět.
« Poslední úprava: 11. Červenec 2008, 11:09 od 00 » uložena
Mida
Uživatel
***
Pohlaví: Muž
Telefon: K850i modified FS, X10i
Příspěvků: 237



Zobrazit profil
« Odpověď #5 v: 11. Červenec 2008, 11:55 »

Co je to za model?? K300i ci nejaky jiny??  Mrknutí

Praveze to nebude zas tak jednoduche, kdyby slo jen o to premostit jednu stranu desky na druhou,tak by to problem nebyl!
Jenze zakladni desky u mobilu jsou vicevrstve tzn. ze cesta neni prokovena z jedne strany na druhou,ale jen treba do pulky desky,kde se tahne prostredni vrstvou desky a vyvedena byva az opodal!
uložena

Alcatel OT Max, Alcatel 303, Sony J7 (firmware modified from NiMar), SE K700i (R2CA001 + applied patches), K850i (R1FA035 modified FS) a Xperia X10i
FilipLudvik
Anonym
« Odpověď #6 v: 11. Červenec 2008, 12:34 »

neopravitelne. na prvni podhled prosel telefon vodou
uložena
00
Anonym
« Odpověď #7 v: 11. Červenec 2008, 13:16 »

Ano jedná se o k300i. Vím že může být problém více vrstev-vyvedení úplně na jiný díl Sad, proto hledám někoho, kdo s tím má nějaké zkušenosti i když součástky zná asi jenom výrobce... Skusím se na některou součástku připojit-nabíjet-měřit... Samozřejmě mě napadlo baterii nabíjet úplně někde jinde (postavit si nabíječku), jenže na to musím znát věci kolem toho (měřění nabíjení atd...) Ohledně vytopení- červenobílý proužek z druhé strany zákl. desky není rozpitý a  oxidace v místě konektoru je většinou samovolná- vlhkost se tam dostane sama ze vzduchu... :-\Kdyby byl někdo schopen napovědět jak k mobilu tak k nabíječce byl bych mu vděčný. Cry
« Poslední úprava: 11. Červenec 2008, 13:20 od 00 » uložena
Mida
Uživatel
***
Pohlaví: Muž
Telefon: K850i modified FS, X10i
Příspěvků: 237



Zobrazit profil
« Odpověď #8 v: 11. Červenec 2008, 20:57 »

neopravitelne. na prvni podhled prosel telefon vodou
presne,je videt,ze kontakty jsou vyzrane od oxidace!!
Veril bych tomu,ze to muze byt i od pouzivani ve vlhkem prostredi,preci jen uz ten telefon ma neco najeto,ze?  Mrknutí

A tobe jde jen o nabijeni??
To by mozna slo premostit, jedna se jen o dva poly,ve skrini mi lezi deska K300i,jdu na to kouknout...  Mrknutí
uložena

Alcatel OT Max, Alcatel 303, Sony J7 (firmware modified from NiMar), SE K700i (R2CA001 + applied patches), K850i (R1FA035 modified FS) a Xperia X10i
Mida
Uživatel
***
Pohlaví: Muž
Telefon: K850i modified FS, X10i
Příspěvků: 237



Zobrazit profil
« Odpověď #9 v: 11. Červenec 2008, 21:38 »

Pokud ti staci jen nabijeni,tak na to potrebujes kontakty 1 a 2 (viz.foto)



Kontakt 1 je v poradku a kontakt 2 by sel premostit, napojit medenym dratkem na soucastku,kterou jsem oznacil na fotu (oznacil jsem dve, obe jsou propojene,takze je jedno, pro kterou se rozhodnes. Zalezi,na kterou se ti to bude pajet lepe.)


Meril jsem to ohmetrem,tak si myslim,ze by ty poly meli byt spravne! Pak se ozvi jak jsi dopadl...  Mrknutí

EDIT:
A prosim Te,nepajej to klasickou trafopajkou!! ale mikropajkou. Pri pouziti trafopajky by se ti mohlo stat,ze telefon posles do vecnych lovist,nebot by jsi soucastky nachylne na staticky vyboj znicil napetim,ktere vznika na hrotu trafopajky.
« Poslední úprava: 12. Červenec 2008, 05:16 od Mida » uložena

Alcatel OT Max, Alcatel 303, Sony J7 (firmware modified from NiMar), SE K700i (R2CA001 + applied patches), K850i (R1FA035 modified FS) a Xperia X10i
00
Anonym
« Odpověď #10 v: 12. Červenec 2008, 08:47 »

Ano, právě tuto možnost sem chtěl slyšet Smajlík Takže myslíte že by to tímhle způsobem šlo?? Samozřejmě jedinou možností je mikropájka... Pokud se to nezdaří, bude se muset nabíječka stavět mimo mobil.
uložena
Mida
Uživatel
***
Pohlaví: Muž
Telefon: K850i modified FS, X10i
Příspěvků: 237



Zobrazit profil
« Odpověď #11 v: 12. Červenec 2008, 10:55 »

Nameril jsem nulovy odpor,z cehoz vyplyva,ze by ten pol od konektoru mel byt pripojen na tady ty dve soucastky!
Teoreticky by to melo fungovat!!
uložena

Alcatel OT Max, Alcatel 303, Sony J7 (firmware modified from NiMar), SE K700i (R2CA001 + applied patches), K850i (R1FA035 modified FS) a Xperia X10i
00
Anonym
« Odpověď #12 v: 12. Červenec 2008, 19:44 »

Skusím, budu informovat Smajlík Roll Eyes
uložena
00
Anonym
« Odpověď #13 v: 20. Červenec 2008, 17:19 »

Takže po dlouhých smutných dnech bez mobilu  Smajlík po testovném zdařeném nabíjení- napojení se k součástkám a konektoru byly oba označené díly připájeny mikropájkou ke drátku, který byl vyveden a připájen na konektor. Poprvé to samozřejmě nechodilo Cheesy (nabíjení mělo opačný efekt- rychlé vybíjení baterie) takže byl další odpočinek plného přemýšlení a smutnění. Nakonec se tento drátek zaizoloval a nabíjet již lze. Nejspíše se neizolovaný dotýkal nějaké vrstvy na základní desce. Takže teď už nechodí jen infraport Angry Ale jinak děkuji všem, nejvíce Midovi za rady a měření. Takže zbívá jen dotaz- myslíte že plošné spoje na datový kabel jsou funkční nebo již kabel nepřipojím. Nemohu vyzkoušet a kvůli nechodícímu infraportu je kabel jediná možnost. Děkuji
uložena
Mida
Uživatel
***
Pohlaví: Muž
Telefon: K850i modified FS, X10i
Příspěvků: 237



Zobrazit profil
« Odpověď #14 v: 22. Červenec 2008, 20:24 »

Infraport se tedy rozchodit nepodarilo???
Mozna odesel tim zkratem,jak si zkratoval konektor tim dratem...

A nebo uz nefungoval delsi dobu?...  Roll Eyes

Plosky plosneho spoje pro datovy konektor jsou neposkozene,tak to by mohlo fungovat...
uložena

Alcatel OT Max, Alcatel 303, Sony J7 (firmware modified from NiMar), SE K700i (R2CA001 + applied patches), K850i (R1FA035 modified FS) a Xperia X10i
00
Anonym
« Odpověď #15 v: 01. Srpen 2008, 12:33 »

Nemyslím že by došlo ke zkratu. Bohužel rozchodit irda se nepodařilo. Jo a co může být způsobeno tím že když se mobil vybije na tolik že se sám vypne tak už nejde nabít- je vybitý na minimum- nesvítí ani kontrolka u tlačítka on/off takže musím dát baterii do jiného k300i a nabít ji (pokud se baterie nevybije na tolik že sám mobil umře tak nabíjet jde v pohodě). No jo je už to stařík takže se poohlížím po w610i... Ale kdyby někoho napadlo co s tím je budu velmi rád. Dodávám že mám dvě baterie- dělá to u každé
 Omlouvám se- mobil se podařilo rozchodit- baterie chtěla akorát oživit- po nepoužívání si neudržela takový výkon.
Infraport jsem pročistil izopropil alkoholem a teď je opravdu mobil opraven. Ještě jednou děkuji
« Poslední úprava: 09. Srpen 2008, 13:59 od 00 » uložena
Lenicka1313
Uživatel
***
Příspěvků: 2


Zobrazit profil
« Odpověď #16 v: 04. Únor 2011, 18:01 »

Zkuste se kouknout do nějakého katalogu, pokud si dobře vzpomínám, nedávno jsem taky jeden použila. Myslím, že to byl http://www.seznamremeslniku.cz/ nebo tak něco. Člověk pak získá mnohem lepší přehled a má větší šanci někoho pořádného najít.
uložena
Fórum SEMania.cz
   

 uložena
Strana: 1 2 [Vše]
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Ostatní telefony  |  Ostatní modely (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Hledám opraváře mobilních telefonů
Skočit do:  


© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.009 sekund, 17 dotazů.