Pokud jste také pøi aktualizaci firmware pomocà aktualizaènà slu¾by SEUSII nechtìnì zÃskali, pro XS++ 3.1 zatÃm neprolomitelnou, ochranu
CID53 nebo jste ji¾ takto chránìný mobil zakoupili a máte zájem si do File systému pøidat dal¹Ã
flash menu animace, pak jsem, na základì informacà zÃskaných na webu:
jdflasher-flashingcustomization-tutorial, pro Vás, kteøà a¾ tak neovládajà FAR managera, pøipravil následujÃcà stuèný obrázkový a vyzkou¹ený postup (vyzkou¹eno na
K770i - firmware:
R8BC004, EROM:
R3A022, CDA:
102568/2 R4A CENT_EUROPE,
CID53,
DB2020).
V¹e, co budete, po dùkladném pøeètenà tohoto návodu, provádìt se svým mobilem, dìláte na vlastnà zodpovìdnost! Co budeme potøebovat? 1. Nainstalované
USB Flash ovladaèe (pokud s jejich instalacà máte problém, doporuèuji problém vyøe¹it dle tìchto instrukcÃ:
installing-usb-flash-drivers)
2. Programy:
JDFlasher+Far Manager (pomocà nich¾ mù¾ete navÃc provést
Firmware Flashing/FS-Write/Customization - vÃce se doètete na vý¹e uvedených odkazech webu - ¹ikovného pionýra/studenta se jménem:
Akshay Hagargi). Stáhnìte si odsud:
download JD_Flasher_FarManager 3. Mobil a USB kabel
DCU-60 (je souèástà balenà ka¾dého mobilu).
Dále ji¾ následuje obrázkový postup pøidánà flash menu animacà se struèným komentáøem.Po aktualizaci firmu pøes SEUSII nechtì zÃskala moje K770-ka CID53... a tÃm ve¹kerá spolupráce s programem XS++ v.3.1 konèÃ...
Vypnìte mobil a spus»te Far Manager...
... pomocà stisku Alt+F1 vyvoláte v levém panelu nabÃdku, z nþ vyberete JD Flasher ...
... po potvrzenà výbìru dostanete dal¹à nabÃdku, ve scriptu si vyberte (levou my¹à vstoupÃte do nabÃdky) z uvedených modelù Sony Ericssonù, nenÃ-li tam vá¹ model uveden, vyberete si dle údaje "db" (v mém pøÃpadì 2020 - viz prvnà screen z XS++). Port a rychlost ponechejte na defaultnÃch hodnotách - viz screen ...
... pak si pøipravte vypnutý mobil, USB kabel a potvrzenÃm volby "Hit Jump Down Into a Large Rabbit hole" nebo jednodu¹e "Entrem" spustÃte "naèÃtánÃ" mobilu ...
... na vypnutém mobilu stisknìte a dr¾te klávesu "C" a mobil pøipojte k USB kabelu. Po naètenà mobilu klávesu "C" uvolnìte a dostanete dal¹à 2 nabÃdky
oflash (ta slou¾à k flashovánà firmu, debrandingu, atd.) a
ofs (která nabÃzà mo¾nost editace File systému a to bude na¹e dal¹à volba) ...
... já nemusel telefon odpojovat a znovu pøi stisku a dr¾enà klávesy "C" pøipojovat, staèilo jen vybrat nabÃdku
ofs a spustil jsem naèÃtánà File systému ...
... nynà se ji¾ dostáváme do nabÃdky známé i z programu XS++ v.3.1 ...
... po výbìru cesty (stejné jako u XS++ v. 3.1 =
tpa\preset\system\desktop\flash - viz screen) se koneènì dostáváme do File systému k ulo¾eným flash menu animacÃm, já mám v K770-ce jednu jedinou (zatÃm) ...
... po stisku Alt+F2 si v pravém panelu najdìte adresáø s flash animacemi, které chcete do File systému mobilu pøidat ...
... dejte si pozor, a» kopÃrujete flash animace kompatibilnà s va¹Ãm modelem (swf soubory s patøièným rozli¹enÃm, v mém pøÃpadì 240x320) ...
... pouhým pøeta¾enÃm my¹à zkopÃrujte vybrané flash menu z pravého pole do pole levého ...
... pokud potøebujete pøidat i flash standby, pak se v levém poli vra»te a najdìte si umÃstìnÃ:
tpa\preset\system\standby - viz následujÃcà screen. V mé K770-ce je tato slo¾ka prázdná (opìt jen prozatÃm) ...
... pøidánà flash standby proveïte opìt pouhým pøeta¾enÃm vybraného swf souboru z pravého pole do pole levého s potvrzeným zkopÃrovánÃm ...
... jakmile budete mÃt svého miláèka nakrmeného flash animacemi, opakovaným klikánà na "dvojteèku" v levém panelu se dostanete a¾ do volby (viz screen), kterou potvrdÃte ...
... pak odpojte mobil od kabelu, vyndejte a zandejte zpìt baterii a mobil nastartujte. Pomocà USB/BT/IR do pamìti telefonu nebo na pamì»ovou kartu vlo¾te schémátka obsahujÃcà odkazy na flash menu, inicializujte si, které libo a u¾Ãvejte si flash menu animacÃ!
Tolik populárnà schéma s flash animacemi "Everchanging" z S500i v K770-ce, èi flash menu z W880i "GSharp" jako demo snÃmky po pøidánà flash menu a standby animacÃ...
Diskutovat o vý¹e popsaném návodu mù¾ete zde:
http://forum.semania.cz/index.php?topic=17115.msg147937#msg147937