SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím přihlašte se nebo se zaregistrujte.
Nepřišel Vám aktivační email?
06. Prosinec 2019, 23:51

Zadejte uživateské jméno, heslo a dobu přihlášení
Hledat:     Pokročilé vyhledávání
142430 příspěvků v 9975 tématech od 23752 uživatelů
Nejnovější uživatel: Rohit112k
* Domů Nápověda Hledat Přihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Ostatní telefony  |  K750i/W700i/W800i/D750i (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Jaká je skutečná kapacita karty?
Strana: [1] 2 3 ... 8
Poslat téma Tisk
Autor Téma: Jaká je skutečná kapacita karty?  (Zobrazeno 43095 x)
YAMATO
Uživatel
***
Pohlaví: Muž
Příspěvků: 538



Zobrazit profil WWW
« v: 06. Srpen 2005, 20:05 »

Koupil jsem si do K750 kartu 512 MB, avšak podle všeho má pouze 465 MB, víc mi neukáže ani telefon, ani komp a taky tam víc nedostanu...mám první přístroj s kartou, tak nevím...je to normální? Vždyť mi chybí 47 MB!!!
uložena

Když zmizíš, tak budeš zmizelej, jinak tě zmizím já.
MarekHajn
Uživatel
***
Pohlaví: Muž
Telefon: Nokia 5800 XpressMusic
Příspěvků: 1723



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #1 v: 06. Srpen 2005, 21:25 »

2YAMATO: Ber to tak, že každá karta si ukousne kus paměti pro svůj vlastní běh. Tak jako PC má RAM/ROM... Takže třeba z 64MB je pro uživatele jen nějakých cca 55 MB. Nevím přesně jaké procento paměti je "ukousnuto", to ti řekně někdo zběhlejší... Třeba milda2000, ten se v tom pohybuje už dlouho...Mrknutí
uložena

Narození SEManie. Pamatujete? Už je to dávno... Ale já u toho byl a jsem za to vděčný.
Peshi
Anonym
« Odpověď #2 v: 06. Srpen 2005, 21:49 »

Asi tak, v P900 mela 128 MB karta 123 MB ... nejhorsi bylo, ze kdyz sem zkonvertoval video aby slo plynule, tak mi to vychazelo kolem 125 MB a nemoh sem to tam nahrat ...  Angry
uložena
Melory Daylight
Uživatel
***
Pohlaví: Muž
Příspěvků: 64



Zobrazit profil
« Odpověď #3 v: 06. Srpen 2005, 21:58 »

V tom případě, kolik by si karta ,,ukousla" při velkosti 1024 MB?
uložena

YAMATO
Uživatel
***
Pohlaví: Muž
Příspěvků: 538



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #4 v: 06. Srpen 2005, 22:31 »

2YAMATO: Ber to tak, že každá karta si ukousne kus paměti pro svůj vlastní běh. Tak jako PC má RAM/ROM... Takže třeba z 64MB je pro uživatele jen nějakých cca 55 MB. Nevím přesně jaké procento paměti je "ukousnuto", to ti řekně někdo zběhlejší... Třeba milda2000, ten se v tom pohybuje už dlouho...Mrknutí

Tak takhle...že si něco vezme jsem čekal, ale tolik...no, co se nadělá...
uložena

Když zmizíš, tak budeš zmizelej, jinak tě zmizím já.
jonza
Anonym
« Odpověď #5 v: 07. Srpen 2005, 00:45 »

Je to uplne normalni, moje 512 CF ve fotaku ma 487MB, proste nejdou vyrobit vsechny stejne, tak to flakaj a pokud je to v norme tak to pusti dal, ale proc maji vsechny mene nez pisou, tohle nevim. Cry
uložena
nigol
Anonym
« Odpověď #6 v: 07. Srpen 2005, 07:45 »

Ja myslim, ze je to tim, ze vyrobci udavaji neformatovanou kapacitu, ktera je pochopitelne vyssi. Navic pouzivaji znamy trik s prepoctem z MB na KB. Protoze 512000 KB nerovna se 512 MB.  1 MB je 1024 KB, kdezto oni pocitaji  1 MB jako 1000 KB. Tak to byva treba i u DVD R. Je udavana kapacita 4.7 GB, ale fyzicky se da zapsat asi 4.4 GB
uložena
Victor
Anonym
« Odpověď #7 v: 07. Srpen 2005, 08:38 »

Běžně bývá u flash pamětí menší kapacita (u 256 MB o 8-12 MB, u 512 MB o 16-24 MB), ale 47 MB je už docela nářez.  Shocked  Popřemýšlel bych o reklamaci. Já se taky vypekl se značkovou USB flashkou KINGSTON 256 MB. Bohužel má kapacitu jen 240 MB. To už je sice pod běžným standardem, ale kam se na tebe hrabu.  Mrknutí
uložena
sven
Uživatel
***
Příspěvků: 120


Zobrazit profil
« Odpověď #8 v: 07. Srpen 2005, 10:13 »

Bohužel zde tak trochu vítězí marketing firem nad realitou - jak již někdo zmínil podstata problému je v tom, že firmy (výrobci médií, harddisků, flash pamětí,...) udávají kapacitu za předpokladu, že 1 MB = 1000 kB což ale v počítačové oblasti NEPLATÍ.

Situace je následující:

64 MB karta má ve skutečnosti jen 62,5 MB (vypočteno jako 64 * 1000 / 1024)
128 MB karta má jen 125 MB
256 MB karta má jen 250 MB
512 MB karta má jen 500 MB
1024 MB karta má jen 1000 MB

Toto je však přepočet za předpokladu, že si telefon/přístroj z opravdové kapacity média již nic "neukousne" pro sebe (různá nastavení,...) ale je fakt, že mít z 512 MB karty jen 465 MB je divné... Zkus si zálohovat všechny věci z karty do počítače a znovu kartu zformátuj.

Jinak domněnku, že výrobci paměťových karet u částečně vadného výrobku prostě jen zablokují vadnou část a pustí kartu do oběhu s menší kapacitou považuju - diplomaticky řečeno - jen za úsměvnou. Tomu prostě nevěřím...  Cheesy  Mrknutí
uložena
YAMATO
Uživatel
***
Pohlaví: Muž
Příspěvků: 538



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #9 v: 07. Srpen 2005, 10:33 »

Kdepak, to zálohování a formátování jsem udělal, než jsem to sem napsal...stále 465, víc se prostě nevejde. Zkusím reklamaci, že to nebude přesně 512, že si telefon něco "ukousne",  jsem čekal, ale o tolik míň Angry

Mimochodem, to je docela šméčko, ten přepočet!
uložena

Když zmizíš, tak budeš zmizelej, jinak tě zmizím já.
KeNnY
Uživatel
***
Pohlaví: Muž
Příspěvků: 546



Zobrazit profil
« Odpověď #10 v: 07. Srpen 2005, 11:17 »

svev pekna prace  Mrknutí Roll Eyes
uložena

Sony Ericsson Arc
sven
Uživatel
***
Příspěvků: 120


Zobrazit profil
« Odpověď #11 v: 07. Srpen 2005, 11:18 »

Jo a ještě jedna poznámka přátelé, chcete-li využít svojí paměťovou kartu na maximum (narvat tam co nejvíc), doporučuji přeformátovat kartu v čtečce na počítači na souborový systém FAT32 (standardně je karta formátována jen na FAT). Na mé 1 GB kartě jsem tak získal přes 10 MB místa navíc  Cheesy Nechci zabýhat do technických podrobností (počítačoví nadšenci jistě ví o co jde...  Cheesy) ale je-li karta naformátována na FAT32 lépe hospodaří s místem, je-li na ní uloženo více malých souborů (obrázky,melodie,...).

POZOR:
Před zformátováním nezapomeňte zálohovat data na kartě! (obsah se při formátování smaže, pak ho nahrajete zpět).

A snad jen pro ty, kteří neví jak zformátovat na FAT32:

Po vložení karty do čtečky se vám ve složce "Tento počítač" objeví ikonka s paměťovou kartou. Stiskněte na ikonce pravé tlačítko a vyberte možnost "Naformátovat". V nově otevřeném okně v kolonce "Souborový systém" vyberte "FAT32" a dejte "Spustit". Ještě potvrďte varování o tom, že přijdete o všechna data (máte je přece zálohovaná ne?  Cheesy) a je to. Pak nakopírujte zálohu zpět a užívejte si více místa  Mrknutí
uložena
KeNnY
Uživatel
***
Pohlaví: Muž
Příspěvků: 546



Zobrazit profil
« Odpověď #12 v: 07. Srpen 2005, 11:24 »

jo ale otazka je ci pak tou kartu prijme mobil  Mrknutí
uložena

Sony Ericsson Arc
sven
Uživatel
***
Příspěvků: 120


Zobrazit profil
« Odpověď #13 v: 07. Srpen 2005, 11:33 »

Hehe vždyť jsem v mém příspěvku psal, že mám o pár mega navíc...  Cheesy Myslíš, že bych to sem psal, kdyby mi to pak nefungovalo v mobilu? Zase tak škodolibý nejsem...  Mrknutí Mám K750i a vše funguje bez problémů...  Cheesy
uložena
Melory Daylight
Uživatel
***
Pohlaví: Muž
Příspěvků: 64



Zobrazit profil
« Odpověď #14 v: 07. Srpen 2005, 11:46 »

Musím mít čtečku? Nešlo by to přímo přes kartu v telefonu připojeném k USB?
uložena

Fórum SEMania.cz
   

 uložena
Strana: [1] 2 3 ... 8
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Ostatní telefony  |  K750i/W700i/W800i/D750i (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Jaká je skutečná kapacita karty?
Skočit do:  


© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.
Stránka vytvořena za 0.026 sekund, 17 dotazů.