Fórum SEMania.cz

Ostatní telefony => Platforma Sagem => Téma založeno: ◄DaveBury► 25. Březen 2009, 10:06



Název: W302 - problémy, chyby, obecně
Autor: ◄DaveBury► 25. Březen 2009, 10:06
(http://img223.imageshack.us/img223/6235/2691955297b6bd854126.jpg)


Zatím jsem měl možnost mít v ruce jen chvíli, každopádně nějaké ty mouchy jsem stačil postřehnout  ;)

- Designové provedení se mi celkem líbí, telefonek je pěkně tenký. Ale v černém provedení se mi až tak nelíbí. Zadní kryt je opravdu tenký, musí se sundávat opatrně.
- trošku mi chybí, že při posílaní dat přes BT se nezobrazuje žádná indikace (kromě ikonky), některé aplikace přeposlané z jiného telefonu přes BT píší, že nejdou nainstalovat, protože nejsou určeny pro tento telefon
- prozatím jsem se setkal s 1ním seknutím při přehrávání hudby
- ovšem závažnější věc je ta, že vždy, když jsem telefon měl telefon v ruce ( 2x ) vypadnul mu signál a zpět šel vrátit jen restartem (vodafone brand)

... čili nechci předbíhat, ale vypadá to na reklačku  :-[ Co myslíte?


Název: Re: W302 - problémy, chyby, obecně
Autor: verbatim 25. Březen 2009, 11:35
Pokud by nepomohlo přehrání FW, pak asi ano... Ale osobně bych se podíval po jiném kousku od SE, kde budou plně funkční témata, tak jak si člověk u SE zvykl,kde se vyskytuje menu činností a kde si mohu nastavit zkratky takové, jaké sám uznám za vhodné. O indikaci posílání čehokoli přes bluetooth ani nemluvě.

No a z W810i, nebo kdybych měl jako hlavní telefon např. W800i - bych nepřecházel  na W302...

By mě zajímalo, jestli je toto SE přímo od SE, nebo je to Sagem se zeleným logem.. Nevíte někdo?


Název: Re: W302 - problémy, chyby, obecně
Autor: ◄DaveBury► 25. Březen 2009, 12:02
Ja bych nanej take nepresel.

Je to pro cloveka, ktery mel kriteria 2500,- (ne dovozovka) , walkman, fotak vyhodou, ne joystik nejlepe a hlavne design, pokudmozno bily... Cili pokud nebude vypadavat signal, tak pro danou osobu by to melo plnit svuj ucel.. Puvodni vyber byl w200i


Název: Re: W302 - problémy, chyby, obecně
Autor: [email protected]@OO7 25. Březen 2009, 15:02
Tak těch chyb sem našel docela dost:
1)Telefon nepřijme jar soubory poslané přes bluetooth
2)Pevně nastavené zkratky
3)Lenost telefonu
4)Nejdou přidávat nový schémata
5)Nic moc sluchátka v balení
6)Pomalé přetáčení videa
7)Nekvalitní klávesnice, po třech měsících používání mám ošoupanou čtyřku, pětku a šetku, ty co hodně hrajou hry budou mít to samý.
8)Záznam zvuku jen 30 vteřin
9)Méně kvalitní foťák, i když na občasný focení stačí
10)Jen jeden budík, chybí poznámky, paměť kódů, atd.

Určitě by se toho našlo víc, ale nechce se mi nad tim přemejšlet...
Co si naopak líbí je design mobilu, nízká cena, ale znovu bych do něj nešel.


Název: Re: W302 - problémy, chyby, obecně
Autor: Reklamator 02. Duben 2009, 20:49
!!! POZOR DŮLEŽITÉ !!!

Včera se mi po téměř 2 měsících podařilo vyreklamovat - vrátit Sony Ericsson W302, který vykazoval závadu popisovanou v prvním příspěvku. Stručně řečeno - tento MT se zejména při přejezdu z místa na místo (často), ale i přes noc na pracovním stole (méně často) sám odpojil od sítě a nepomohlo nic jiného než vypnout a znovu zapnout, aby se opět připojil k síti. Nikdy nevydržel pod signálem déle než 8,5 hodiny. Koupil jsem ho v běžném internetovém obchodě. Prokázat tuto závadu bylo pro mne téměř nadlidské úsilí, ale bylo naštěstí korunováno úspěchem, díky servisnímu středisku brněnské firmy MIDOS a následně servisnímu středisku pražské firmy GSMOBILE. Tento mobil uvedla do své nabídky firma VODAFONE (dříve OSKAR), kterou i já užívám již od jejího vzniku a dosud k plné spokojenosti. Nedalo mi dnes a šel jsem se na tento mobil zeptat do prodejny VODAFONE. První, co mě zarazilo, byla skutečnost, že mobil zmizel z výloh všech obchodů VODAFONE. Odpověď prodavačky si dovolím odcitovat: "Ano, tento MT máme v nabídce, ale prodává se pouze v Čechách, na Moravě nyl stažen z prodeje, protože náhodně ztrácí signál. V současné době čekáme na novou verzi softwaru (zřejmě myslela firmware), která uvedenou závadu odstraní. Pokud jej chcete zakoupit, musíte vyčkat".  Snad vám někomu tato zpráva pomůže při řešení problémů. Hlášení, které mobil dává při poruše je "Žádný signál sítě" a to i v případě, že stojíte v Brně na centrálním náměstí Svobody nebo u Hlavního nádraží. O nepříjemnosti ztracených hovorů, pozdě došlých SMSek asi nikomu nic říkat nemusím.


Název: Re: W302 - problémy, chyby, obecně
Autor: ◄DaveBury► 02. Duben 2009, 21:55
Ano pred koupi nam taky bylo rikano, ze telefon byl docasne stazen k vuli technickym problemum (z e-shopu vodafone), posleze ho vratili, ovsem firmware asi jeste neaktualizovali...


Název: Re: W302 - problémy, chyby, obecně
Autor: Reklamator 02. Duben 2009, 22:11
Ještě bych rád uvedl, že jsem tento mobil nekoupil u VODAFONE, ale v běžném internetovém obchodě v Brně s kamenou prodejnou - výdejem zboží a to v prosinci minulého roku - k vánoců - jako dárek - to byla ostuda.... Nevím, jestli se chyba projevuje i u ostatních operátorů, ale připadá mi neseriozní od výrobce, že tuto skutečnost nesdělil běžným prodejcům. Včera mi W302jka byla nabízena výměnou, což jsem samozřejmě odmítl. Další varianta samozřejmě je, že o tom prodejce ví a vesele tento mobil prodává dál. Mimochodem, při procházení Internetu jsem našel, že nový firmware je pro W302jku už k dispozici, datum vydání je 19. březen 2009. Bylo tam i nějaké kódové označení - RB0... nebo tak nějak. Je mi ale divné, že by mi mobil nespravili ani po čtvrté reklamaci přehráním firmwaru.


Název: Re: W302 - problémy, chyby, obecně
Autor: [email protected]@OO7 03. Duben 2009, 06:20
Mno, tak já ho mám cca 3 měsíce a od sítě se mi ještě nikdy neodpojil. Jen tak jednou za měsíc zamrzne, na 20 vteřin bílej displej, ale to mě zas tak netrápí.


Název: Re: W302 - problémy, chyby, obecně
Autor: Job 03. Duben 2009, 06:39
Asi tu závadu nemaj všecky, možná jen nějaká výrobní série. Taky nepíšeš kde bydlíš, podle toho co tu čtu to dělá jen na Moravě. Celý je to nějaký divný, protože mi přijde nenormální aby BTSky byly jiný na Moravě než v Čechách.


Název: Re: W302 - problémy, chyby, obecně
Autor: [email protected]@OO7 03. Duben 2009, 14:46
Hmmm bydlim v severních čechách-->Liberec.


Název: Re: W302 - problémy, chyby, obecně
Autor: Reklamator 03. Duben 2009, 17:30
Udělej si výlet na Moravu  :) !! A budeš vědět hned  :) .


Název: Re: W302 - problémy, chyby, obecně
Autor: [email protected]@OO7 04. Duben 2009, 09:14
Tak tam se mi zrovna nechce, nehledě na to že bych už do w302 nikdy nešel.


Název: Re: W302 - problémy, chyby, obecně
Autor: ◄DaveBury► 25. Květen 2009, 12:34
Takže vypadá to, že Vodafone není schopen vyřešit problém s vypadáváním signálu.

Čili hned po první reklamaci sami nabízejí vracení peněz...


Název: Re: W302 - problémy, chyby, obecně
Autor: [email protected]@OO7 25. Květen 2009, 17:48
OMG, taky by mi moh začít vypadávat signál, aspoň bych se ho zbavil...


Název: Re: W302 - problémy, chyby, obecně
Autor: ◄DaveBury► 25. Květen 2009, 18:02
Jestli ho mas od Vodafone, tak se projed do OV treba, behem cesty ti vypadne signal, ukaz jim to a vyreklamuj. Respektive pokud opravdu vsechny w302 vypadavaji, tak to defacto muzes reklamovat s tim, ze ztraci signal...


Název: Re: W302 - problémy, chyby, obecně
Autor: Konishua1 27. Květen 2009, 06:54
Prosim vas a signal vypadava aj kdyz mate o2???Prosim specha :'( :'(


Název: Re: W302 - problémy, chyby, obecně
Autor: Pingoo 28. Květen 2009, 14:52
Tak já to bohužel musím potvrdit. V Čechách bez problémů, drží jak židovská víra, ale při výletu na víkendovou Jižní Moravu mi každou chvilku vypadl signál a ... restart. Nejspíš tam nezvládá přechod z jedné BTS na druhou. Odpovídá to našemu ježdění na kolech.


Název: Re: W302 - problémy, chyby, obecně
Autor: Pingoo 28. Květen 2009, 14:54
Jen doplním: Vodafone.


Název: Re: W302 - problémy, chyby, obecně
Autor: Ganimed 25. Srpen 2009, 17:48
Jsem to umazal, toto je forum o mobilech a ne satelitnich maniaku.


Název: Re: W302 - problémy, chyby, obecně
Autor: PrĹŻzkumnĂ­k 20. Listopad 2009, 14:33
já mám w302 a jsem u t-mobile a nikdy se mně nestratil signál,ale štve mě že mi tady nejede opera mini, nevite o jiném prohližeči který by mně jel?


Název: Re: W302 - problémy, chyby, obecně
Autor: A.Patek 01. Prosinec 2009, 17:57
jak se u tohohle mobilu aktualizuje firmware, když SE update pro něj není? (pokud to teda de?) a je pro něj nějaká varianta PCSuite?

proč já si za tu K770i nepřiplatil....


Název: Re: W302 - problémy, chyby, obecně
Autor: v6ak 02. Prosinec 2009, 16:03
A.Patek: No možná  by šel update FW u prodejce, doma ale asi těžko.

PrĚŝzkumnÄ�­k: Divil bych se, kdyby tam Opera mini rozjet nešla. Trojkovou verzi jsem rozjel i na Nokii 3120. (Pravda, byla kvůli sekání a "Nedostatek paměti" někdy ještě nepoužitelnější než vestavěný prohlížeč.) A divil bych se, kdyby na W302 nešla rozjet čtyřková (4.2). Jak se projevuje to, že to "nejde"?


Název: Re: W302 - problémy, chyby, obecně
Autor: obluda zelená 04. Prosinec 2009, 16:02
jak se u tohohle mobilu aktualizuje firmware, když SE update pro něj není? (pokud to teda de?) a je pro něj nějaká varianta PCSuite?

proč já si za tu K770i nepřiplatil....

Firmware u něho aktualizovat nejde. Maximálně v servisu. PC Suite ani nic podobného pro něj taky není.


Název: Re: W302 - problémy, chyby, obecně
Autor: miva 17. Březen 2010, 23:17
Tak první problém co se objevil na W302: Talefon se tvaří jako že všechno fungujë normálně ale nejde volat ani přímat hovory po těchto akcích se vždy kousne a vyhledácvá síť. Koukal jsem že tenhle model nepodporuje aktualzaci sw tak ho budu muset dát do servisu, zkoušel jem i jiné sim ale bez úspěchu


Název: Re: W302 - problémy, chyby, obecně
Autor: miva 30. Březen 2010, 13:43
Nový problém hrozně skřípe a křápe hl. repráček >:(  Nefungují s tím sluchátka s ovládáním na kabelu


Název: Re: W302 - problémy, chyby, obecně
Autor: v6ak 30. Březen 2010, 17:21
Otázka je, jestli ta sluchátka mají být vůbec podporována tímto modelem.


Název: Re: W302 - problémy, chyby, obecně
Autor: miva 01. Duben 2010, 11:08
Asi ne , zkusím někde si půjčit něco z této platformy a vyzkouším to


Název: Re: W302 - problémy, chyby, obecně
Autor: v6ak 01. Duben 2010, 11:48
Zkus spíš hledat něco jako hpm-82 site:sonyericsson.com (http://www.google.cz/search?hl=cs&client=firefox-a&hs=sVI&rls=org.mozilla%3Acs%3Aofficial&q=hpm-82+site%3Asonyericsson.com&lr=&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=) (podle modelu sluchátek) a podívat se do compatible phones.


Název: Re: W302 - problémy, chyby, obecně
Autor: HUdasp 01. Duben 2010, 12:14
To určitě nepude. Tyhle Sagem modely nestojí za nic.


Název: Re: W302 - problémy, chyby, obecně
Autor: sasanka7 16. Listopad 2010, 12:48
ahoj, mam SE W302, sla jsem reklamovat pam. kartu, je pry v poradku, kdyz ji dam do mobilu, zapnu ho - zamrzne... prodejce te karty rekl, ze je problem v telefonu, ze potrebuje preinstalovat software, Update service pri tom vubec tento telefon nepodporuje... :-o novou pametovku se mi kupovat nechce, jeji reklamaci mi nechteji uznat :-(( takze co s tim mam delat?? Dekuji. Pripadne jestli mi poradite kde se zeptat ;)...


Název: Re: W302 - problémy, chyby, obecně
Autor: v6ak 16. Listopad 2010, 14:15
Pokud potřebuješ přehrát firmware, tak asi jedine v servisu.


Název: Re: W302 - problémy, chyby, obecně
Autor: HUdasp 16. Listopad 2010, 18:50
Zaměřil bych se na tu kartu - nějak se mi nepozdává výmluva prodejce. Zkus jí nacpat do jiného telefonu a naformátovat.



© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.