Fórum SEMania.cz

Ostatní telefony => Ostatní modely => Téma založeno: Zbyszek 11. Červen 2008, 10:10



Název: Ericsson R380
Autor: Zbyszek 11. Červen 2008, 10:10
Zdravím, chci se zeptat  je-li možné nahrát v Ericssonu R380s software z Ericssonu R380e. Má někdo s tím zkušenosti?  ;)


Název: Re: Ericsson R380
Autor: vojta 11. Červen 2008, 10:44
Ano je.
Nechal jsem si tento "zákrok" kdysi dělat u Filipa Ludvíka.


Název: Re: Ericsson R380
Autor: pavel14 31. Srpen 2008, 21:39
zdravim,
dostal se mi do ruky tenhle pozoruhodny mobil ale nejde mi zcalibrovat displej, tak se chci zeptat zda to znamena poskozeni dotykove vrstvy a nebo muze byt problem jinde?


Název: Re: Ericsson R380
Autor: pavel14 01. Září 2008, 13:37
tak nikdo se k tomu nevyjadri? 1/4 dipleje je dobra ale na zbytku napr kdyz vytukavam cislo tak abych zvolil 4 musim tapnout az na kraj displeje atd,... ale obavam se ze s tim nic udelat nejde a je to na vymenu displeje nebo alespon dotykove vrstvy jestli to ovsem jde :(:(


Název: Re: Ericsson R380
Autor: Zbyszek 08. Říjen 2008, 15:26
Mám ještě jednu otázku a to jaký je rozdíl (v čem) mezi Ericsson R380s a R380 WORLD?


Název: Re: Ericsson R380
Autor: Zbyszek 28. Leden 2010, 19:33
V Ericssonu R380s chci změnit jazyk na češtinu. Použil jsem synch. Stojánek DSS-25 a taky kabel DCU-11. Po vložení instalačního CD a kliknutí na změnu jazyka mi ti píše hlášku: Internal error 504 : Failed to connect to your smartphone. Jenom pro doplnění, synchronizace MT s PC je OK (Win - XP). Ví někdo co s tím?


Název: Re: Ericsson R380
Autor: figycom 28. Leden 2010, 20:22
Nevím nevím ale mam takej dojem že technicka podpora pro tenhle model už davno skončila možna proto ten error ??? možná servis :D


Název: Re: Ericsson R380
Autor: Zbyszek 28. Leden 2010, 22:36
S technickou podporou SonyEricssonu to nemá nic společného. Přímo v návodu k R380 je popsán postup na změnu jazyka v MT. Na přiloženém instalačním CD je čeština, která se pomocí sériového portu převede do R380. Mně by spíše zajímalo, jestli někdo již se s touto hláškou setkal a jestli v MT není třeba nějakou položku povolit či odškrtnout.


Název: Re: Ericsson R380
Autor: logout 04. Únor 2010, 10:28
Zdravím, pro účely psaní článků o R380s  na můj blog jsem se v posledních pár dnech tímhle telefonem zabýval dost podrobně a to i prací se softem na CD, včetně počešťování. Neměl jsem žádný problém - kabel, který pod Windows používám je podle popisky určený k T100 a má USB koncovku (sériový převodník je přímo na něm). Zítra to pro jistotu vyzkouším ještě jednou a dám vědět co mám kde nastaveného.


Název: Re: Ericsson R380
Autor: logout 04. Únor 2010, 10:31
Jen pro zajímavost, moje tři články o prvním symbianovém smartphone - Ericssonu R380:

http://blog.i-logout.cz/831530-smartphonove-pocatky-ericsson-r380-1.php (http://blog.i-logout.cz/831530-smartphonove-pocatky-ericsson-r380-1.php)
http://blog.i-logout.cz/832453-smartphonove-pocatky-ericsson-r380-2.php (http://blog.i-logout.cz/832453-smartphonove-pocatky-ericsson-r380-2.php)
http://blog.i-logout.cz/833748-smartphonove-pocatky-ericsson-r380-3.php (http://blog.i-logout.cz/833748-smartphonove-pocatky-ericsson-r380-3.php)


Název: Re: Ericsson R380
Autor: Zbyszek 04. Únor 2010, 17:01
Záhada je vyřešena. Jelikož jsem experimentoval s různými Ericssony (instalace software Ericsson HBH-10, R320, R520,T39 atd. do systému XP na svém PC) tak se to nějak ve Windowsu nepohodlo a proto mi to psalo tuto hlášku. Pod XP-čkami jde změnit jazyk menu u R380 na češtinu což jsem provedl u kolegy a to úspěšně.   ;)


Název: Re: Ericsson R380
Autor: Ales-X 13. Srpen 2013, 08:26
tak nikdo se k tomu nevyjadri? 1/4 dipleje je dobra ale na zbytku napr kdyz vytukavam cislo tak abych zvolil 4 musim tapnout az na kraj displeje atd,... ale obavam se ze s tim nic udelat nejde a je to na vymenu displeje nebo alespon dotykove vrstvy jestli to ovsem jde :(:(

Jo tak to mám stejný problém, minulý týden jsem konečně R380s sehnal a pak mě upadla (namotala se mě nabíječka do kolečka židle s stáhl jsem telefon ze stolu) a dotek se rozházel přesně jak píšeš, myslel jsem že jen vypadl flex, ale všiml jsem si že je vylomený růžek na opěrném skle, a to narušuje odpor dotekové vrstvy a ta pak nejde nakalibrovat. Řešení bude opravdu jen výměna displeje, nebo dotekové vrstvy ... oboje si myslím v dnešní době nesehnatelné.


Název: Re: Ericsson R380
Autor: Ales-X 29. Srpen 2013, 13:09
Jen pro zajímavost baterie pro R380 se dají sehnat zde:
http://www.himalaj.cz/product/gsm_-smartphony_-gps/ericsson/akumulator-gsm-ericsson-r380-1300ma/44970

prošel jsem asi 7 eshopů kde měli baterii v nabídce a ve finále mě sdělili že objednávku ruší že to byl chybný údaj že již není skladem.

LCD je také v nabídce telelu, ale měli skladem jediné a to bylo rozbité:
http://www.telel.cz/telel/prislusenstvi/original/detailzbozi.php?p=1111

Ale našel jsem ve švédsku, tak snad se domluvím .. měl by případně někdo další zájem když by byli a posílaly by do ČR?
http://www.hansa.se/shop/eri_reservdel.html

Našel jsem ještě dva zde v ČR
http://www.g-s-m.cz/detail.php?id=184370&odd=100100
http://www.dilypromultimedia.cz/cz-detail-5372-lcd-pro-ericsson-r380s.html



© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. Všechna práva vyhrazena.