SEMania.cz Fórum Bazar Galerie Download E-shop Sony Ericsson

Vítejte, Anonym. Prosím pøihla¹te se nebo se zaregistrujte.
Nepøi¹el Vám aktivaèní email?
07. Øíjen 2024, 14:33

Zadejte u¾ivateské jméno, heslo a dobu pøihlá¹ení
Hledat:     Pokroèilé vyhledávání
142468 pøíspìvkù v 10010 tématech od 23754 u¾ivatelù
Nejnovìj¹í u¾ivatel: Emmitt
* Domù Nápovìda Hledat Pøihlásit Registrovat
Fórum SEMania.cz  |  Ostatní  |  Co se jinam neve¹lo/O tomto webu (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Sony Ericsson mìní prùbìh záruèních oprav. Pøirozenì, ¾e k hor¹ímu...
Strana: [1] 2  V¹e
Poslat téma Tisk
Autor Téma: Sony Ericsson mìní prùbìh záruèních oprav. Pøirozenì, ¾e k hor¹ímu...  (Zobrazeno 10376 x)
Joza
Anonym
« v: 09. Èervenec 2011, 18:15 »

V pondìlí na toto téma vyjde èlánek, sem na fórum ale dám tuto zprávu ji¾ nyní. Sony Ericsson pokraèuje v dobrých zprávách a zmìna se tentokrát týká fungování záruèního servisu v Èeské republice. Problematika je to celkem slo¾itá, vypíchnu tedy z novinek to nejdùle¾itìj¹í a také následky a dùsledky pro zákazníky. Tady jsou

- pøímo v Èeské republice se nebude provádìt ¾ádný stupeò oprav telefonù, tedy ani výmìny pøíslu¹enství
- novì bude také Arvato pouze hubem pro sbìr telefonù, stejnì tak ¾ádný jiný servis v èr u¾ nebude dìlat záruèní opravy
- novì se v¹e bude posílat na Slovensko, kde budou opravy probíhat
- navíc Sony Ericsson na mìsíc pozastavil dodávky náhradních dílù na nezáruèní opravy, co bude potom nikdo zatím neví

Co to znamená v praxi?
- zákazníci u¾ nemají mo¾nost pøinést telefon do servisu, kde by jim ho v rámci záruky rovnou opravili
- pokud budete reklamovat pøíslu¹enství, musíte dodat i záruèní list a samotný telefon, v¹e se po¹le na Slovensko a tam se bude závada øe¹it, budete tedy cca 3 týdny bez telefonu
- navíc platí, ¾e vám pøitom témìø jistì pøehrají preventivnì i software, tak¾e pøijdete o data v telefonu
- výrazné prodlou¾ení v¹ech záruèních oprav

A já se tedy ptám? Co je¹tì relativnì fungujícího by se v rámci SE dalo zmìnit tak, aby to nefungovalo? Jakkoliv jsem tøeba arvato pøíli¹ nerespektoval (mùj soukromý názor je, ¾e to byla díra na peníze a popis spousty závad, co jsem vidìl, tomu jen nahrává), aspoò to mìlo hlavu a patu v rámci mo¾ností a byly alternativy. A teï? Teï nám SE pøedhodí Marii ©arapovou s modelem Active, nepochybuji o tom, ¾e toto prodeje vytrhne...

ulo¾ena
verbatim
U¾ivatel
Pohlaví: Mu¾
Telefon: E T39m ► SE T65 ► SE T630i ► (SE T105) ► SE D(K)750i (R1DB001) ► SE K800i (R8BF003) ► SE C902 (R3EG004) ► SE W995 Silver (R1HA035) + Mini Pro (4.0.2.A.0.58)
Pøíspìvkù: 775

Zobrazit profil
« Odpovìï #1 v: 09. Èervenec 2011, 20:23 »

Nic proti Slovakum (sam jsem jim z poloviny Mrknutí ), ale co na tom Slovensku maji? I dostupnost novych modelu je tam lepsi nez u nas a ted je tam presunut i servis... Takze vyhoda toho, ze jsem mel Sami-coby kamanem dohodil-uz platit nebude... To jako kvuli euru??? Fakt nevim, co to ma za smysl vse tam posilat. Akorat bude reklamce i kvuli blbosti trvat dele....
« Poslední úprava: 09. Èervenec 2011, 20:26 od verbatim » ulo¾ena

SE W995 (R1HA035)+ M2 Sony 8 GB + Handsfree HPM-90 + Handsfree MW600 + MPS-70 + MS-410 + CDS-75 + CCR-70

C902 - u¾ivatelská recenze
obluda zelená
U¾ivatel
Telefon: Nokia N8-00
Pøíspìvkù: 253

Zobrazit profil WWW
« Odpovìï #2 v: 09. Èervenec 2011, 20:36 »

No a také se ze SAMI daly sehnat rùzné nahrádní díly a pøíslu¹enství, jako gumièky k handsfree, v¹elijaké sluchátka, kryty apod. Tak doufejme, ¾e to co nejdøíve obnoví.
ulo¾ena

Obèas se tady objevím.
Motorola T180 -> Nokia 3140 -> SE Z600 -> Nokia 3410 -> SE K750i -> SE K790i -> Nokia N8-00
Nitram47
U¾ivatel
Telefon: SE c905 / w995 / c902
Pøíspìvkù: 319

Zobrazit profil
« Odpovìï #3 v: 09. Èervenec 2011, 21:14 »

tak u nas tiez tie servisy nestoja ani za ....
ulo¾ena

Sasakr
U¾ivatel
Telefon: Nokia E5
Pøíspìvkù: 745

Zobrazit profil
« Odpovìï #4 v: 09. Èervenec 2011, 21:28 »

Smìjí mi vùbec vzít telefon, kdy¾ budu chtít jen reklamovat sluchátka k nìmu dodávaná?
ulo¾ena

obluda zelená
U¾ivatel
Telefon: Nokia N8-00
Pøíspìvkù: 253

Zobrazit profil WWW
« Odpovìï #5 v: 09. Èervenec 2011, 21:53 »

Kdy¾ brácha reklamoval sluchátka u W910i, tak chtìli i mobil.
ulo¾ena

Obèas se tady objevím.
Motorola T180 -> Nokia 3140 -> SE Z600 -> Nokia 3410 -> SE K750i -> SE K790i -> Nokia N8-00
Joza
Anonym
« Odpovìï #6 v: 09. Èervenec 2011, 21:59 »

To Sas - smìjí, reklamuje¹ výrobek jako celek a tohle je èistì vìcí výrobce...
ulo¾ena
Srandista
U¾ivatel
Telefon: K510i, K610im, W995, Xperia Arc Blue
Pøíspìvkù: 262

Zobrazit profil
« Odpovìï #7 v: 10. Èervenec 2011, 11:50 »

verbatim: Na slovensku je autorizovany servis SE, ktory moze opravovat telefony az po level 5 (level 6 - cize preletovavanie procesorov, zmenu IMEI a podobne opravy uplne najvyssieho razu robia uz len v Madarsku), a opravuje telefony zo Slovenska, Ceska, Rakuska a po novom tusim zo Slovinska alebo Chorvatska.

Jozef Cmar : SW sa v telefone ma prehrat VZDY, to je nariadenie priamo zo SE, takze telefon bez zakaznikovych dat pride nie asi, ale urcite. Arvato stejne v poslednej dobe robil len opravy do levelu 2, coz v dobe, kedy SE na dosky letuje oproti minulosti napr. aj vibratory, mikrofony alebo systemove porty vela oprav asi nebolo.
ulo¾ena
Joza
Anonym
« Odpovìï #8 v: 10. Èervenec 2011, 12:28 »

to témìø jistì taky z mé strany znamenalo, ¾e telefon se s daty vrátí jedinì omylem Smajlík
ulo¾ena
Daff.Cz
U¾ivatel
Telefon: Sony Ericsson Xperia Arc S Midnight Blue
Pøíspìvkù: 117

Zobrazit profil
« Odpovìï #9 v: 10. Èervenec 2011, 16:17 »

hmmm tak¾e jsem asi se Sony Ericssonem nadobro skonèil... ted mám xperii play, ale a¾ vyjde novej iPhone jdu do nìj a SE a» jde tøeba do háje a nebo zkrachuje... jako toto u¾ fakt ne, co je moc to je moc...
ulo¾ena

A¾ umøu, pohøbìte mì prosím tváøí dolù, aby mi celý svìt mohl políbit prdel. Mrknutí
peetr_
U¾ivatel
Telefon: X10 mini
Pøíspìvkù: 110

Zobrazit profil
« Odpovìï #10 v: 10. Èervenec 2011, 16:56 »

SE má zase za jedna.
Ačkoli já na tom s Motorolou nejsem o nic lépe. :-)
Budu si muset repráček vyměnit sám. Doufám, že budu šikovný a zachovám vodotěsnost. :-)
ulo¾ena
r_man
U¾ivatel
Telefon: xperia x8
Pøíspìvkù: 18

Zobrazit profil
« Odpovìï #11 v: 13. Èervenec 2011, 08:21 »

Vidìl bych v tom jedno pozitivùm,kdy¾ budu reklamovat tel. tak se budu modlit aby to nestihli do 30 dní.Po vrácené èástky si vyberu jiní mobil,spí¹ jinou znaèku.
Jen vymyslet nìjakou závadu…
ulo¾ena
asahi
U¾ivatel
Telefon: Xperia X1
Pøíspìvkù: 161

Zobrazit profil
« Odpovìï #12 v: 13. Èervenec 2011, 08:26 »

Vidìl bych v tom jedno pozitivùm,kdy¾ budu reklamovat tel. tak se budu modlit aby to nestihli do 30 dní.Po vrácené èástky si vyberu jiní mobil,spí¹ jinou znaèku.
Jen vymyslet nìjakou závadu…

Na tohle jsem taky myslel.  Grin

Prehrani sw mi nevadi, ja kdyz davam mobil do servisu tak automaticky delam hr, nechci aby se kdokoliv hrabal v mym nastaveni a datech.
ulo¾ena
martinz01
U¾ivatel
Telefon: SE X10i
Pøíspìvkù: 83

Zobrazit profil
« Odpovìï #13 v: 13. Èervenec 2011, 13:47 »

Tak tohle dìlala i Nokia. Nìkteré opravy se provádìli na Slovensku. SW také pøehrávají automaticky jak Nokie, tak Samsungy i LG. Tak¾e jde spí¹ jen o nastavení podmínek jako ostatní výrobci. Pokud chci reklamovat pøíslu¹enství, posílám i telefon. Normálka u v¹ech výrobcù vèetnì Apple. Vìt¹ina servisù to ale toleruje i bez telefonu.
ulo¾ena

Sony CMD-J5, Sony Ericsson T300, T610, T630, S700i, D750i, W800i, K750i, W550i, W900i, K800i, Z610i, W880i, K850i, C905, Satio, X10i.
pogo
U¾ivatel
Telefon: Xperia PRO
Pøíspìvkù: 446

Zobrazit profil
« Odpovìï #14 v: 13. Èervenec 2011, 14:05 »

Po v¹ech pokusech se servisama, co tady SE provádìl, mi paradoxnì nejlépe vyhovovalo ARVATO - první reklamace stra¹ná, ale ostatní dvì bez problémù. Rozhodnì byly lep¹í ne¾ GSMobile...
To, ¾e se bude zasílat na Slovensko, mì zas tak nevadí - Acer má taky servis pro CZ, SK, HU a bùhví koho je¹tì v Brnì a docela to funguje.
S tím nedodáváním náhradních dílù to je docela hnus.
ulo¾ena

Alcatel OT View DB -> Sony CMD-J5 -> SE T610i -> SE K800i -> SE Xperia X1i ->
ETEN Glofiish M700 -> Vodafone 845 -> SE XPERIA PRO
Fórum SEMania.cz

ulo¾ena
Strana: [1] 2  V¹e
Poslat téma Tisk
Fórum SEMania.cz  |  Ostatní  |  Co se jinam neve¹lo/O tomto webu (Moderátor: Ganimed)  |  Téma: Sony Ericsson mìní prùbìh záruèních oprav. Pøirozenì, ¾e k hor¹ímu...
Skoèit do:  

© SEMania 2004-2007 | Powered by SMF.
© 2005, Simple Machines. V¹echna práva vyhrazena.
Stránka vytvoøena za 0.009 sekund, 17 dotazù.